My Iklan

Thursday, 29 January 2015

AND HE TURNS ONE

Happy Belated Birthday Ammar
Dah setahun umur Ammar
'tah tah tah' favourite word ammar waktu ini menurut kata ibunya
Kalau dulu Ammar sukar nak senyum tapi kini tak lagi.
Ammar dah boleh senyum acik suka la.......
Peekaboo...............



Sunday, 11 January 2015

PRINCESS ANNA

Bak kata orhang putehnya Frozen Fever. Cam ghitulah lebih kurang. Asalnya memang aku tak faham pun pasal Frozen ni almaklum aku tak tengok TV. So disney channel pun aku jarang tengok. Ada la dengor citer dari kengkawan anak anak depa lau duk depan tv melekat bila nengok Elsa & Anna. Apa lah citer tu agaknya erk. Sian Aca asal citer pasal Frozen aku lak terpinger pinger.  tak mengikuti zaman betul hahaha!!

Anna: Do you want to build a SNOWMAN......
Ayat ni lah pertama kali aku dengar bila Aca nyanyi nyanyi
ACA: Maksu, Aca nak baju Anna & Elsa
Maksu: Kat mana pulak maksu nak cari baju baju ni Aca. Nantilah maksu cari kat kedai Custom
kalau ada erk. 
Aca : Aca nak baju ni maksu
Maksu : Okey nanti maksu beli untuk Aca
Gigih aku mencari baju idaman dia. Ada nampak kat ALAMANDA eh tu baju Anna. Demi dia aku sanggup cari. Tapi malangnya aku tak sempat nak ambik gambar dikala dia sangat seronok dapat memakai baju idaman dia tu. Ada kat IG aku sempat snap dua tiga ketul gambar. Kali ni pulak aku jalan jalan kat Bangi Gateway aku nampak pulak baju ELSA. Ni lau dia dapat mesti dia suka. Ada crown sekali. Quality baju sangat good. Walaupun madeinchina quality tetap anggun. Aku pilih yang besar sikit supaya dapat pakai lama.

ANNA : You don't have to keep your distance anymore.

100% dia suka. 
Her birthday 27 dec so inilah hadiah birthday dia. Dia puas hati dapat dua Anna & Elsa. Sebab tu dia senyum tak henti sampailah bateri kamera padam (hehehe)


ANNA : It's not nice to throw people....


Anna : Do you want to build a SNOWMAN....


Anna :  It doesn't have  to be a SNOWMAN...
Gigih aku apal ayat ayat Princess Anna ni taw


Senyum sampei ke tinger erk komer....
Baju ni aku beli kat  MAHIRMODA Bangi Gateway
Serius aku cakap quality baju sangat good good
Mungkin ada grade ABCD. Tapi mahirmoda Grade A punya .
Crown tu Sepuluh hinggit jer ada yang lima hinggit tapi masa tu aku tak nampak.


ANNA: Olaf , you're melting
Olaf : Some people are worth melting for.....

Hope Aca happy. Impian terlaksana sudah. Insyaallah apa adanya maksu akan cuba sedayanya.