My Iklan

Tuesday, 26 November 2013

TEHTARIK PLACE

Bunyi tajuk cam kedai mamak jer kan. Teh tarek mmg dah sinonim ngan kedai mamak ni. Sememangnya mamak punya teh tarek amatlah sedapnya. tengok buih jer dah tahu kan….

Lepas opis tadi petang 'Achlien' banjer teman kat BAngi Gateway. Jom lah kita try tehtarikplace ni. Volleh jer kiranya teman & Mekda dah banyak kali makan sini walaupun adakala cam geram jer cam tak sabor jer…. 
sebabnya service slow & banyak menu tarak. Nampak menu bersusun atas tu bila order alahai semuanya banyak yang tarak. Tapi tempat best, cool mmg syiok aaa tak bising. Nyaman ngan udara luar mengadap ke PINTBAll tu. Teman order mee rebus. Alahai….. sedapnya! Kuah dia phew!!! Tak caya nanti cuba singgah. Memang tak menghampakan lah. Petang tadi memang ramai urangs. Meja tetap ada kosong so bayangkan betapa luasnya kedai ini. Tak ada gambor memang tak syok lah kalau nak bercerita kan….

TTP ni lokasinya di BANGI GATEWAY YA..

Shuntek tak nombor kak ton uolss ??

Senang nak tengok MENU yang bersusun atas kitchen ni.

Lukisan kat dinding tu 'rare'. Simbolik dan sangat menawan.

Mee rebus TTP memang sedep!


Teman bagi 4 bintang lah service TTP ari ni. Tak lama tunggu service nampak improved sikit dah. Moga lebih sukses untuk hari berikutnya. Apa yang kita urang order hari ni memang tak menghampakan.

- ditangkap oleh IPHONE

Saturday, 23 November 2013

FARM IN THE CITY SERI KEMBANGAN

Baru upload satu gambar dah hilang mood nak memblogging hari esoknya. Camano lah nak jadi rajin rajin selalu erk. Sian JM ternanti nanti cerita FARMINTHECITY ni. Sorrylah atas kelewatan ini kay.

Janji seminggu dengan Mekdah nak gi F.I.T.C ni. Lokasi kat seri kembangan ja. Mekda drive aku duk sebelah (hehehe) & kali ni aku bawak lah Aiman anak buah aku sorang ni. Dia memang suka animals sejak dollu dollu. lagipun ni petting zoo semua binatang jinak belaka. Kul lapan gerak ngeteh dollu jumpa sis Ienda kat Tefian. Lagipun FITC bukak kul sembilan setengah lau gi cepat mesti jenuh nak kena tunggu.

Ngam sampai kul sembilan setengah terus beli tiket......
Dengan MYCARD herge Rm30 hinggit ADULT & 25 hinggit CHLDREN
Alamatnya : Lot 40187-40188 Jalan Prima Tropika Barat Bandar Putra Permai
43300 Seri Kembangan.
No telefon : 603-89413099


Sebelum nak masuk ni eloklah tengok MAP yang ada papantanda disebelah kanan ni. At least kita tahu dimana lokasi binatang ini berada.

WELCOME TO THE FARMINTHECITY....... (tiket jangan lupa beli na)

Tiket dah pun ada kat tangan ni. So apa lagi Mekda , dilla & aiman pun geraklah dalam group kindergardens ni. Chomel Chomel budak2 ni tau. 

Kita serang taman TORTOISE dulu....


Hah ni baru tortoise moment belum yang lain lagi ni. Mmg best aa duk kat sini tawaf satu taman. Kebetulan waktu ni ada shooting Maskulin under Karangkraf. So abe abe yang macho ni duk uat xtvt bersihkan kawasan dan manja manja ngan spesis ni.... jap uload satu gambar lagi erk.


Habis dah kat penyu kunin aku pun gerak nak tengok birdwatching. Sonok giller tapi tak puas aa sebabnya aku lupa nak bawak SPEK! adui tension giller sebab nak tengok kat viewfinder aku kabur jah. Adus geram tul lah sayang nak lepaskan moment burung bertenggek ni. Aku kan rabun noks... tu dalam hati kata nak repeat lagi datang sini. Semua binatang kat sini jinak belaka ko. Pegang lah camana pun dia tetap akan berada ditapak tangan apatah lagi lau nampak makanan! Mesti dah terbayang bayang betapa syoknya kan. Tu lau penggemar binatang yang jinak cam ni. Lau penakut tu susah nak digambarkan lah kan. Jom jom.....


Mekda harus jadi model cam ghini....kan jinak tu!


' Tak dek ke dia urang tu nak bergambor ngan aku ni?"

Saturday, 16 November 2013

SELAMAT MALAM MINGGU

Huahhh lamanya pintu umah kena kunci ni. Tuan umah tak balik lagi. So tak dapatlah nak balik umah cam selalu. Ni dah balik ni banyak cerita yang nak dikongsi. Rasa rasa esok je lah kita sambung erk. Mata teman dah ngantuk sangat ni..... Bye bye