My Iklan

Thursday, 30 May 2013

EMSEE

Dulu semalam tetiba rasa nak tak leh nak sleep. Batuk tetiba. Rasa cam tak selesa je. Ni rasa rasa nak kena ambik NAB jugak ni. Jam baru kui sembilan. Setengah jam lagi nak kena masuk opis pulak. Call MIROL akak rasa nak MC lah hari ini. Rasa nak sempot fulak. Sampai HUDA terus gi bilik belakang. Nurse dah biasa tahu tengok rupa ku yang cam ghini NAB NAB NAB. Dah lepas ambik NAB lega rasanya.


Ada yang kata ni bath baby. agak agak lah wei. Ni nebulizer baru kat HUDA. Aku pun dah lama tak kena sempot cam ghini. Ni NAB baru gamaknya. Lepas jumpa DR MANSEE nama macam jepun. Tengok orangnya pun macam jepun cuma dia lancar berbahasa melayu asli hehehe. Dr saya nak emcee erk. Aku minta ajer. Dr kata Volleh.....yehaaa!!!


Dah ambik NAB aku rasa haus jek. Singgah minum jap. Sebab pagi tak dan nak sarap. Oederlah ayor barlee je hah. 



Sampai umah my sis kata jum lunch. Dibawaknya aku gi lunch kat HOMST. Leh gak alang alang dah emcee ni khen.


HOMST ni sebelah WARTA BANGI je. Not bad menu kat HOMST ni. Chinese food...sodap. Tapi dah cam nak demam ni makan pun rasa pahit je. 


Crab dimsum... cubalah try. Habis makan tetiba lak aku nampak BOSS aku. Alamak...kantoi. Hi boss....(sengeh) Oklah kengkawan aku dah nak masuk kijo ni. Nak iron baju jap. Happy Thursday ya. Work hard & Always smile hahahaha. Adios

Tuesday, 28 May 2013

HARI BELIA

Sempena hari Belia PUTRAJAYA Opisku turut serta buka booths untuk JOB VACANCY. Turn aku hari Ahad. Boss aku kata WAJIB pergi. Ya lah ya lah.....orang pergilah. Pe lagi aku tumpang Mek jemma la. Sampai sana kui sepuluh setengah. PUDIN kata hari ini kita buka hapday jer. Yahooo.....suka lambak sampai sengeh sengeh dibuatnya. Kan apa boring betul. Pening tengok persikataran yang sepah sepah. Lau tourist datang lebeh lebeh lagi urang jepun memang malu dibuatnya. Ntah sistem apa kutip sampah kat PUTRAJAYA kali ni. Semua tempat banyak sampah mak aih!!

Ni lah urang kuat dari HQ & yang tefi kanan tu lah mek jemma yang tengah penin penin gamaknya, hehee.

Ramai yang suka pen ni erk. Ala sorry lah tak dan nak minta kat depa sebab terlalu suka nak balik cepat (hihihi). Dan rahcang awal awal ngan mek jemma lau balik awal kita singgah Nandos erk. Untung jumpa 'Wa'. dapat kupon free lagi (ahak).



Sampai alamanda tak tunggu Q pun sebab urang tak ramai di kala ini. Tanya WA, rupanya cuti seminggu. Mak aih lamanya cuti kahwin kut. Tak de rezeki jumpa Wa kali ini.



Mek Jemma tak lalu nak makan tapi dia yang ngajak. Makan je lah salad. Sedap jugek.


Habis makan singgah UNIQLO. Luas terbentang mata segar sokmo. Tapi tak dapat apa yang dicari. Jom balik lah Mek Jemma. Singgah Warta ambik lappy yang dah baik pulih dari sakit tu. Dapat mengupdate blog kali ni, alhamdulillah. Amin syukur petang tadi my lovely sister bagi angpau erk. Dia kata nah amik ni duit bayau lappy aok. La sukanya sayaaaaa. TQ my Lovely sister. Cam tu lah dia. macam paham paham ajer adik songkek awal bulan cam ni. Rezeki untuk saya terima kasih Allah.

Saturday, 25 May 2013

TERSURATNYA

Tersurat dan tersirat gitulah ayatnya. Tetiba lappyku tersejat terus berkelip kelip. Sudah.....apa dah jadi ni. Puas tekan sana sini tak mau jugak. Screen malap terus you! Off terus lah kut maunya hidup balik abadinya. Namun enggak mau jugak. Adui...jangan lah dibuat. Gamaknya sakit tak dapat ditahan. Perlukan rawatan segera cam ni. Backup lappy yang ada macam dah x best je. tetiba mekda call ajak jalan. Yok lah boring duduk umah seharian ni. Semalam buat karipap sampai kepetang. Memang hajat nak kuar petang ni nak bayau bill celecom U mobile ni tapi sudahnya follow mekda gi kedai furniture terus singgah WARTA hantar lappy terus gustan ke PUTRAJAYA. Makan mee goreng mamak kat presint enam sedap sih. Amboi abang abang POLIS traffic ni lepak aaa jek erk. Curi tulang tui. Dari aku duduk sampai bangun duk ajer kat situ. 
Kat PUTRAJAYA ada hari Belia. U aoolls leh aa datang macam macam gerai ada kat sana. Esok aku pun kena gi kijo kat sana gak. Dapatlah cuti sehari nanti aku pulun cuti tu (hehehe) itu janji boss aku nak suruh aku gi esok. Tak bagi siap dia....




Mekda blanja hari ni Tq mekda.....tengah tengah makan ni tetiba dapat lak sms. "password please". Password apa lak ni sapa pulak ni. Bila ku tanya who are you? Im Mr Lee lah yang repair Lappy you tu. Lappy sudah siap boleh hambek. Mak Iahh!! Kejapnya siap tadi kata dua tiga hari. Ke motherboard rosak betul ke ni. ESOK LAH AMBIK erk...tiga ratus lima puluh aku kena. Baru nak berjimba jimba. Tersurat sudah tak perlah rezeki akan datang ada lagi mudah mudahan. Masak aaaa aku lepas ni. Belajar dari kesilapan. Lain kali off betul betul. Tak guna kipas salah satu penyebabnya. So learn from the mistake babeh! Jangan ulangi lagi lepas ni kang terebang lagi threehundredfifty ya. Ni guna engPong je lah. Ada bawak Nikon tapi macam maleh je. Engpon je lah senang terus masuk IG. 


Malam sudah. Jom lah balik Mekda. Esok teman nak kene kijo lak. 


Tuesday, 21 May 2013

PEEP MORNING....

Sempat lagi nak updated blog pagi ni noks. Bila time rajin tu cam ni aaa. Bila time malas tu jangan sebut aaa cam tu lak gayanya. Semalam kan offday satu hari duk depan lappy. Cari idea online tutorial. Jenuh mencari application baru. Untuk semua rakan blogger just nak sharing....nilah keje aku semalam. Tahan je duk depan lappy berejam rejam cam ni gaya khen....

FLICKR ni dah bertukar wajah hari ni. Aku suka yang lama yang baru ni nampak berserabut lah. Tapi tu lah kan semua nak pERUBAHAN yang BARU termasuk lah sang Flickr ni jugak. Seriusly folder lagi nampak serabut flickr ni.

Yang ni foto lastyear funya. Aku rindu ngan twins ni benornya. Miss u kak su & kak yong with love.

Monday, 20 May 2013

MONDAY INDAH BELAKA

Masuk hari Senen semua masuk opis serasa semacham. Maklum semalam sunday ofcozlah mood rehat rehat masih ada pada ri ini jugek erk. OFF DAY untuk dilla ari nih. Sebab SABTU dilla kojer. Korjer tu tak meminatkan pun tapi adakala buhsan sebab sorang sorang. So arinih OFFDAY untuk dilla. Tak tahu nak plan gi mana. Cuma nak gi cari birthday prezen untuk anak buah dilla hari ini. Happy Birthday To Aiman. Siap siap ingatkan den semalam hari ni birthday dia. Hehehe....

Tak ngeteh pun pagi ni. Dah booking tafaw ngan my sister jap tadi. Malas aa nak kuar banyak kali. Cuaca kat Bangi pun macam suam suam je. Lepas nk nak kasi mandi scooter chomel dilla tu. Hah lepas tu baru leh gebang gebang.

Untuk kengkawan semua HAPPY MONDAY. Senyum selalu erk.....

Cuti cuti ni try buat photo online HDR
As usual model saya mesti lah mekda khen.....rindu nak gi outing



Friday, 17 May 2013

PILIHAN YANG MANA SATU

Dah mula lemau bila nak update blog sendiri. Betullah kata orang tu dimana ada kerajinan pasti banyak ideya yang hendak dikongsikan cerita bersama. Ewah....ada unsur ayat chenta je khen. Biasalah aku ni bila time rasa lemau lemau tu cam ni lah jadinya. Ada je cerita tapi ideya tu tak datang bergolek. Apa pun ada gak cerita yang hendak dikongsikan jugak ni.
Kat opis internet Celekom ni punya lah slow. Nak share ngan TAB ni lagi lah mendut. Lau dulu MAXIS mak aih duk kat bangunan konkrit pun leh tembus. Itu yang orang celekom kata berkemungkinan sebab tembok konkrit gamaknya. Atter nak tolong roboh kan ke. Cam ghitu lah fulak khen. Ada ada aje persoalan.  Jalan jalan kat WARTA ari tuh nampak U MOBILE. Saje aku nak nry pulak kali ini. UNtuk TAB le sian Tab tu. Amik package murah je monthly dua puluh lapan hinggit je. 300 sms free internet 1GB dah leh call tapi nanti charge lain fulak. Tak apa lah 1GB pun okay saja nak kongsi ngan Celekom ni lau dia mendut nak cuba share ngan TAB fulak. Baru dapat line malam tadi. Kang masuk opis nak tengokm sejauh mana dia berlari. Kalau tercungap cungap gak nak fulang balik sebab tak kena bond pun cam Celehkom ni.

Untuk kengkawan semua happy friday. Hari ni masuk syif 2. Kul 10 baru masuk office. Nak ngeteh pepagi ni tak der kut. Mood duk umah je hehehe. Ok semua takecare erk.

Saturday, 11 May 2013

HAPPY A GREAT WEEKEND!

Awal pagi ni aku bangun you! Selalu tu awal jugak tapi kali ni awal lebeh sikit sebabnya nak lipat kain yang menimbun cam gunung. Mekda, semalam aku kuor ngan Uyie. Pepagi sabtu Uyie call ajak teman gi Bukit Bintang antor lappy tapi malangnya kedai tu tutup pulak. Terus jumpa Winnie PERTAMA antor Uyie nya camera shutter count sudah toing. Tu yang terus gi SOgo mamam kat Nandos. Ramainya umat sebab SOGO ada sale. Bebaju budak murah giller. Tak beli pun untuk Aca sebab baru beli arituh khen. Tu citer semalam. Pagi ni sarap kat Syarifah Bangi je. pekena RC cukup sudah. Ada lak customer datang sarap sekali ngan aku tefi tu. Makcik ni nampak gaya macam cerewet. Order roticanai bila waiter antor tak potong  disuruhnya orang tu cut molek molek. Oklah lagi passtu bising pulak ayer dia nyer tak sampai sampai. Mungkin waiter lupa nak take order kut yang dia punya. Awatnya leh lupa waiter ni pun. Bila waiter tu tanya molek molek ayer apa yang dia order tadi dia kata 'Tak payahlah.... lain kali amik order betul betul!' . alahai mekcik ni give and take aaa. Mana de yang perfect dalam hidup ni perlunya ada tolak ansor. Kang ang tercekek baru tau. Benda simple simple ghitu takkkanlah tak leh pikir. Lainlah kalau waiter tu tengking tengking ke memang aa nak kena cekek. Aku nak makan pun rasa tak selesa. Elok elok tempat ni cool je makan relax jadi serba tak kena. Moral of the story....sentiasa bersikap positif sekiranya benda yang meremehkan itu menjadi bebanan yang berat. Cool mekcik Hookay!


Kawan FB ku kata fuyyo ada sticker tu! Hahahaa
Balik ngeteh singgah Pasar Tani fulak. Nak cari kopi tapi sipenjual tu tak nampak nampak sudah. Kopi tu sangat sedap. Tak banyak serdak....terasa rasa macam kopi cap Kipas Udang ngan Kopi cek Nah. Tunggu minggu depan lah fulak ni.


Hampa ngan tak dapat kopi lalu aku pun balik je lah. Hampa tapi tak duka erk. Sebab fikir tak dok rezeki lah tu. Jodoh tiada ngan kopi. Kena lah tunggu nextweek fulak. Have a great Sunday kengkawan.

HAPPY SATURDAY

Kali ni tak gi ngeteh pun. Plan nak gi mana tu ada tapi tak tahu lagi jadi ke tak ni. Pepagi my lovely sister dah berkejor ke kedai bunga. Belakang umah dah jadi garden bukan secret of garden erk. Manyak sangat munga. Ketika ini my BIL tengah nak ngecat fagar. Almaklum puasa tak lama lagi. Dah berkurun pagar ni tak dicat lagi pun. Bunga bunga ni lah yang menghiasi kekosongan laman rhumah ni.

Sorry lah gambau jadi besor2 lak macam ni. Guna enpong x tahu mana nak resize. 
Blog lama tak berupdate benornya. Sekadar berkongsi cerita diharap harap rakan rakan blogger sudi mendengarnya erk.


Ada yang tanya camana nak shoot macro bunga ni guna engpong. Dilla guna OLLOCLIP ni lah. Ada 3 lens dalam ni. Fisheye, wide & Macro. Tapi ini hanya untuk apple jer.

Monday, 6 May 2013

CUTI LAGI

Selangor CUTI kali ni. Wah macem maem plan ari nih tapi nampak gaya satu pun tak jalan lagi ni. Lau tak jadi tu nampak gaya duk umah saje lah. Lagi pun esok hari masih ada insyaallah....Esok OFFDAY ku erk. 

Pagi tadi cadangnya nak gi ngeteh. Wah dah siap semua bagai tinggal nak start scooter je hah. tetiba teringat lak nak intai tangki minyak ni. Almaklum meter down so main intai intai je lah. Mak aih kering.....Ya ampun! Nak gi ngeteh terbantut fulak!

Dulu kini dan selamanya. Suka duka bersama. Ecehhh

Berjaga malam dapat cuti hari ini hilang mengantok sudah. Walaupun tak dapat pergi ngeteh tak perlah. Esok masih ada.

Kita manfaatkan cuti yang ada ni dengan sebaiknya. Pada rakan rakan yang nak balik ke KL tu atau dimana saja berhati hati di jalanraya. Mohon diberikan kesempurnaan perjalanan kalian.

Sunday, 5 May 2013

NGETEH

Pagi Ahad yang Indah. Sarap sorang sorang. Maklum kawan ngeteh balik kappong. Pepagi meninjau kedai mana yang best. Teringin nak sarap RC. Semalam dah sarap kat Anugerah. Kali ni nak tukor tempat lain lah pulak. Makan kenyang kenyang kenyang dulu. Lepas ni nak tunaikan kewajipan pulak khen. Sodap jugak rupanya RC kat sini. Tapi sayangnya aku terlupa nak tengok kedai ni nama apa. Tapi lau gi sekali memang leh ingat kat mana tempatnya. Sebab tak susah nak cari depan PKNS Bangi je.

X prasan lak bground ni kalor ijou ghitu. Macam petanda je khen....
Cam biasa guna hengpong.
Balik ngeteh singgah PS (bukan petaling street) erk. PASAR TANI. Nampak ketam macam teringin je. Nampak sifut sedot fulak terus capai. 'Dik tak jadilah beli ketam dik'. Gelak jek adik tu. Balik umah sempat masak sebelum gi conteng kertas. Habis conteng kertas umah terasa macam fenatnya.

Dapat rehat kejap...nanti kita sambung cerita pasal Ink biru erk.

Saturday, 4 May 2013

WORK DAY

Cuti bagi semua urang tapi bukan untuk ku, ewahhh! Turn Sabtu untuk ku lah bukan kalilah erk (hehehe). Pepagi sarap dulu. Kali ni pilih ANUGERAH. Tak pernah pun sarap kat sini. Kat Bangi pagi tadi keadaan lalulintas cam biasa. Tak lah lengang sangat pun. Banyak gak kenderaan pusing pusing sini sana. Singgah ANUGERAH dulu. Memandangkan cafe ni besau aku rasa selesa sikit. Boleh nafas lebor lebor. Order tehtarek & Soto. Not bad lah. Masih ada rasa.

Guna hengpong ja. Gambor tak berapa jelita.

Agak oily. Rasanya leh lah

Inilah Anugerah. pepagi tak lah ramai sangat urangnya.

Sakit tekak kenalah bawak air suam. Tarmos PMB bagi sempena birthday januari ari tuh.


Pepagi tu chitchat ngan SIS EINDA. Wah kul 11 pagi Sis Einda buat suprise. Datang office nak hantar ubat katanya. Ni lah ubat yang SIs Einda bawak utk dilla erk...! Room Perfume tu sangat wangi, Lavender syioknya.

Nyummy....