My Iklan

Sunday, 21 December 2014

Yang Terindah...

Hari ni dapat jumpa dengan cucu cucu anak buah yang comel lotey. Rindunya lah haih. Ada cucu yang dah umur setahun baru jumpa. Bukan hilang atau kemana. Atas sebab sebab yang tak dapat dielakkan makanya hari ini sebagai sejarah. M E D I N A, dah nak setahun beberapa hari lagi. Mungkin dekat dekat tarikh birthday ngan Aca. Tahun depan lah kita sambut sekali ye 1 january Okay....

G o o d NIGHT everyone

Selamat malam

Monday, 1 December 2014

THE ENGAGEMENT CEREMONY

Time cuti sekolah dah pun bermula. Ada lah sedara mara kita yang buat kenduri kendara tak kiralah majlis tunang ke majlis kahwin ke. Selalunya majlis kahwin lah paling besor. Cuti sekolah kali ni anak sedara sebelah abang ipau dilla lak tunang. Aku ni tak amik pun job wedding bagai sebab rasa susah sikit. Tapi sebab mengenangkan sedara buatlah jugak walau tak hebat mana cam photographer wedding yang popular dikala ini. 

Tahniah kakak. Kakak ni cikgu dapat owang Melaka. Insyallah tahun hadapan majlisnya. Majlis bertunang berlansung pada hari Sabtu lepas. Untung kakak sebab mama pandai gubah hantaran tunang kahwin. Tak payah nak upah orang lagi. Majlis yang sungguh meriah. Adik beradik sebelah abah kakak 14 orang kesemuanya bila dah dicampur anak menantu memang lah ramai. Macam dah jadi kenduri kahwin lak nengoknya. 

 Doakan agar mereka ini sampai hajat dan menjadi isteri yang solehah.

My Lovely Gopro, thanks. I love you

Monday, 10 November 2014

PAPARICH

Tengok tajuk tittle ni cam orang kaya je citernya. Naper erk dipanggil paparich ni. cam dah sinonim ngan nama dia. Kut lah diubah jadi mamarich cam tak kena ja. Apa pun sinonim pada setiap nama ada keunggulannya.

Citer dulu semalam. Kakak teman banjer dinner. Untunglah ada orhang banjer kan. Rezeki namanya. Teman suka enau makan kat sini. Tempat cool relax. Malam tu orang tak ramai sangat. benornya udah lama tak gi sini. Semua siap dah bercermin bagai. So aircond pun cool lah. Teman suka makan porridge kat sini. Malam tu order porridge ja. Anak buah teman yang lain depa orderlah apa yang depa suka. So banyak gambor food ni bukan teman sorang yang makan erk (smile).

Ni paparich dekat ngan deretan kedai FAREEDA yang baru tu. 
Three  layer tea. Bawah tu cam gula merah ja. Sedap? Boleh lah

Porridge. Semua ni snap guna iphone. Dah masuk dalam pc resolution iphone cam ni lah jadinya.

Sunday, 9 November 2014

WEEKEND

Cuti weekend duk umah je kali ni. Esok dah mula kerja. Dua hari cuti cam tak puas je kan. Kalau nak puas cuti lah sebulantry tengok canner. Without gaji boleh tahan ke, hahaha. Tinggal esok sehari je aku kerja. Lusa aku dah nak cuti dah kawan. Aku nak cuti puas puas biarpun selama tujuh hari ni termasuk sabtu ahad. Aku nak relax kejap. Cuti dalam Malaysia je pun. Nak terbang passport dah mati noks. Aku nak renew tahun depan lah. Kalau panjang umur leh gi jalan lagi atas ticket sponsor. Hahaha ayat tak leh tahan.

Hari ni aca datang bangi. Rindu aku dengan dia. Walaupun last week dah jumpa tapi aku tetap rindu. Biarpun datang kejap jadilah. Asal dapat tengok aca pun jadilah jugak. Aca pereksa nombor 4 kat skolah kebangsaan. Sekolah ugama tak tahu lagi katanya. Maksu janji nak bagi scooter (bukan yang real) punya erk. Tapi dah dapat nombor 4 tu tak dapeklah maksu nak tunaikan. Kalau dapat nombor satu itu janjinya.

Apa pun walaupun aca tak dapat hadiah POSING tetap anggun, hehehe. 



Thursday, 6 November 2014

RESTORAN ASAM PEDAS BANGI

Anak buah nak belanja katanya maksu mesti pergi. Okay lah terima kasih kerana sudi belanja. Suka sangat makan kat sini sebab ada menu telor itik. Makan kat Restoran Asam pedas Bangi kat seksyen 7 nu. Dekat ngan JPJ tu hah. Petang lepas officehour tak lah ramai sangat orang. Dah sampai sini mestilah order masak lemak telur itiq. Sapa yang suka memang jadi favourite lah kan.

Makan santai santai santai. dilla order ikan kembung masak sambal, kankong goreng ikan masin, daging masak kicap. Tang masak kicap tu memang best lah jugak miskipun ada yang daging liat sikit.

Nasi bungkus cantik cam ni. Time lapar tak cukup satu ni 

Dua menu terlupa nak snap. 

Air soya cincau. Sodap...

Harga boleh lah tahan. 

Thursday, 30 October 2014

CHOLEQ

Semalam kan hujan. Tetiba mekda call ajak ngeteh. Mana lak nak gi destinasi kali ni. Hujan pun tak renti lagi nih. Kul empat dah mula hujan alhamdulillah kul lima setengah time kaki nak menapak keluar hujan pun berenti sudah. Memang rezeki nak jalan kali ni mekdah. Dari minggu sudah mekdah nak ajak aku ke suatu tempat ni. Tapi lately ni masa ku begitu membizikan. Asyik tertunda ajer. Akhamdulillah impian mekdah nak gi tempat ni termakbul sudah. Choleq nama di beri.


Ini lah choleq tempatnya. Dekat Econsafe Jalan reko hujung sekali. ANTARA Kajang dan Bangi. Ada econsafe yang dekat DOWNTOWN tu. Sapa kenai prebetsabu Partyofballoon tu hah dekat ngan kedai Masvina tu ler. Parking shuntek punya. 


Terpaksa keluarkan GOPRO sebab nak dapatkan wide angle. Kamera dobok tak bawak sebab balik dari opis terus mai sini. Ala kopitiam relax cool tempatnya. Tu backdrop shintek untuk shoot ramai ramai. Tanda sokongan pada kedai choleq ni. Tapi tak dan aaa nak shot kat situ sebab MAGEE KETAM sudah ada depan mata.

Tak sah lau tak ambik gambar cam ni. Trademark choleq. Semua ni guna Iphone jar. Dalam baldi ni ada sos. Khas sos untuk Choleq tiada lain tempatnya.

CHOLEQ AYAM CHERANG. 1st time dilla makan ni. Sedap dalam tu ada isi ayam paru then ada kopok timun ala rojak ghitu. Tang kuah tu sodap.

Selalu lau gi makan makan ghini sokmo order dua gelas ayer. Kalau satu memang tak cukup. Kali ni tak dan nak order satu lagi sebab teh ais ni memang gelas besor harga rm2.50 x silap.

TARA!!!!!
Dulu masa gi Kemaman ada nampak magee ketam ni tapi x dan nak singgah. Semalam dapat dah rasa canner magee ketam ni. Cam magee kari tu cuma ada sikit tambahan. Portion besaq ketam fresh. Jenuh aa nak abiskan dua ketoi tu. Lau kat umah amik gunting ketam settle! Ni kat sini terpaksa makan ngan sopannya. Kuis kuis ngan tangan sambil pejam mata menikmati kuah magee ketam time hujan hujan. Hah mesti dapat rasakan canner. Hahaha mesti ada yang tak sabor nak gi sini. Ni pandangan dari TOP. Jap agi tengok.

Nengok ni ! Harga? Rm dua puluh hinggit. Berbaloi lah ngan ketam yang fresh ni.

Hampir satu jam jugaklah kat sini. Selesai makan kita urang pun balik. Insyallah nanti nak repeat datang sini lagi nak try lak menu lain.


Tuesday, 21 October 2014

DEEPAVALI

Esok cuti seluruh rakyat Malaysia. Dilla nak ucapkan HAPPY DEEPAVALI. Jom balik kampong walaupun cuti sehari. Berhati hati dijalanraya. Pandu tertib - pesan sicilik


Friday, 17 October 2014

NAMA SAYA AMAD

Saya teruja ngan budak ini. Korangs lau tengok AMAD mesti jatuh hati punya. Amad datang umah bangi petang tadi. Amad macam Aca agak senang didepan kamera. Itu yang acik suko.... Amad comey.

Selamat malam semua......


RUMAH KAMPONG

Salam pagi jumaat kepada semua sahabat. Esok dah masuk hari SABTU. Hari berehat rehat sedunia. Nak criter pasal umah kampong acik. Alhamdulillah kayu dah cucuk kayukayan dah tegak. Dalam masa tiga bulan lagi insyallah akan siaplah umah acik adikberadik. Apa yang acik sedang fikirkan ketika ini. Berkumpul adik beradik buat sekian kalinya setelah bertahun tahun tak dapat berkumpul sama dalam suasana dirumah sendiri dirumah kampong milik ayah dan emak setelah rumah itu terbakar dua puluh tahun yang lalu. Rindu suasana ini. Sungguh sungguh tak dapat dikatakan lagi. Rasa tak sabar umah ni nak siap. 

Bila kawan skolah upload gambar ni... hai macam kenai jer tapak ni. Umah acik ko? Sukanya acik suka sangat. Acik dah berangan angan ni nak jalan satu kampong nak gi mancing. Adoh.... syoknya lah kan.

Ni lah tapak umah acik yang terbakar dulu. Nampak tak bumbung umah jiran acik tu. Tempat acik bermain gitar bawah pokok tu. Kalau malam aruah ayah ada kenduri disitu lah acik lepak sampai ayah balik. Ya Allah sungguh tak sabar acik nak melalui kembali detik detik perjalanan anak kampong ini. Semoga acik dipanjangkan umur dapat menikmati suasana ini. 

Nampak tak perigi tu. Rasanya tu perigi kontraktor nak uat kije. Ni abang dilla  site visit semalam.

Nanti kita tunggu progress yang seterusnya kay.....
Terima kasih UDA atas pembiayaan umah ini. Kami adik beradik sangat menghargainya.