My Iklan

Thursday, 28 June 2012

KHAZANA ODAIBA



Terletak di Island Mall Tokyo....

Senyap sunyi je waktu ni. Apa taknya 'ngalid' menikmati makanan yang menjadi kerinduan disini. Terasa lah nikmatnya tapi bila turn aku punya hidangan tak sampaisampai. Tu lah sebok sangat shoot kat belakang view yang sangat2 menarik tu sampai lupa nak makan. Sudahnya aku lah paling last makan (hehehe) lagi nikmat.

Khazana restaurant yang berlatarbelakangkan Rainbow Bridge...

Selama seminggu mengadap ikanikan salin kulit ni terasa rindu pada makanan Malaysia. tengok maggee pun dah rasa bahagia. Terbayang-bayang akan kehangatan tandoori dalam tong pasung tu mak aih sedapnya lah erk. Untuk malam terakhir ketika berada di Tokyo kami di jamu Tandoori di Khazana restaurant. wow hilang rindu seminggu macam ni.

PARADE ii


Hari dah semakin gelap. Jam 7.30 pm kita kena bergerak erk...lepas ni kita nak dinner TAndoori di Khazana......bye bye disney!

Makin meriah bila watak Mickey ada waktu ni.

Jam 4 petang melihat Parade yang ke II. Sangat best kalerfull. Watak yang berbeza-beza. Cuaca seperti biasa agak panas sedikit. Dapat tempat redup dan kali ni pengunjung di Disneyland sangat lah ramainya. Bergelengelen air jadi bekalan tapi water cooler tu sangatlah jauhnya diseberang hujung sana. Terpaksalah beli ayer 150 Y ni.

Wednesday, 27 June 2012

THE MAGIC OF DISNEY INT HE DAY TIME


Nak cerita tentang Disneyland Parade kali ni. Dua kali dapat bersama parade bermula jam 2 petang dan sekali lagi 4 petang bermula parade yang kedua. Memang cun habis lah Parade Disney ni. Kalerfull.....