My Iklan

Sunday, 29 June 2014

SALAM RAMADHAN

Hari ini bermula bulan puasa yang pertama. Alhamdulillah masaalah ayer yang menjadi kesedihan ku dikala ini dah pun terlerai. Hihihi ala bermadah helah sikit aaa. Pagi tadi seperti biasa marathon jugek tapi tengok Tank atas macam ada ayer jer. Dapat lah penuhkan baldi Tong ting tong yang ada. Keluh kesah bila ayer tak dek ni. hati gundah gulana taw.Pagi tadi jam sembilan eh ayer ada lagi biarpun perlahan. Tak per lah asalkan idup. Mekda call dua tiga kali aku tertidur rupanya. Sorry lah mekda malam tadi aku berjaga kerana ayer so terlelap rupanya. Terima kasih mekda ole ole itu erk. 

Tengahari tadi Aca datang Bangi. Ala rindu kat Aca. Semalam masa gi Bangi Gateway maksu ada beli baju suar aca. Ala Mekda suar tu Aca tak muat lah (hehehe). Ku ingat Aca kecik lagi rupanya tertinggi sikit. Tak per Dobbot ada leh dobbot pakai nanti. Aca pun tak lama kat Umah Bangi sebab nak gi cari baju raya Kak Nana. Kak Nana jumaat ni dah nak balik JORDAN. Cuti tiga minggu je alahai raya ni Kak Nana aca tak dek lah. Si Twins pulak esok sampai Malaysia. Berselisih cuti dak dak ni. 

Salam Ramadhan ALMUBARAK dari Aca & Family
Cer tanya Aca, pose tak ri ni ?
Hahaha Aca memalu tu nak jawab erk
Hah cam white Studio lak kan. Hehehe usah tertipu. Backdrop tu curtain ja. Ok lah jumpa lagi. Selamat berbuka pose erk.



Untuk Kak Nana sedeh lah Maksu tak dapat beraya sama tahun ni. ILobe U nana....

Saturday, 28 June 2014

HAPPY BELATED BIRTHDAY MEKDA

Hampir TIGA BULAN baru dapat jumpa mekda & TIHA. Selama tiga bulan tu lah hilang kawan ngeteh kawan outing. Jadinya Acik Dilla mati KUTU, TIHA. Sebabnya mama TIHA jauh diperantauan. Tak dek geng acik Dilla nak merayau.

Alhamdulillah setelah berbincang ngan ACIK JEMMA, maka plan hari ini terjadi dengan IzinNYA. terima kasih ALLAH kerana perjalanan hari ini sangat baik bertemu sahabat dunia akhirat. Plan Acik Jemma nak belanja MAMA TIHA sempena birthday Mekda dua hari yang lalu maka telah tertunai impian kami berdua tengahri tadi di BANGI GATEWAY. Alhamdulillah, mohon maaf kalau ada kekurangan dari kami erk Mekda. terima kasih 'MA' turut ada sekali tadi. Berseri wajah MA dengan cucu baru ni (hehehe). Seronok TIHA TOKMA ada kat sini erk.  Seronok makan kat BIG BROTHER tadi. Tempat luas dan keadaan tadi tak crowded sangat. Tiha pun behave, abang AMMAR pun coool je.

Meja No 12. Cashier BIG BROTHER ni tak mesra alam. While makanan lambat sampai bukan nak inform. Kita pulak yang terpinger pinger tanya bagai. Service kena banyak Improve lagi erk.

Abang AMMAR yang 'cool'

Menu 'MA' Mekda " GRILLED CHICKEN SALAD"

Makanan urang diet ni (hehehe)

Ni menu Mek Jemma ' Spag Beef Bolognaise'

Ni lakMenu Birthday Gurl ' Seafood Aglio Eolio' rasa nak terbalek lidah acik dilla nak sebut menu mama Tiha ni.

Hah ni menu Acik dilla Kids punya tapi portion mak aih.....
Tak habis lau makan sorang ni. Menu ni namanya '1 Beef n Sausages'

BIG CUPPA NES TAREK. ni lah Trademark BIG BROTHER. Besau giller cawan ni kepala baby pun leh masuk taw. Puas giller minum nes tarek kat sini.

Sampai disini kita jumpa lagi lepas raya nanti erk Mekda. Shooting untuk versi Raya nanti ngan abang Ammar  insyallah. Pada rakan rakan Blogger dilla ingin ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN. Takecare & I lobe you....


Wednesday, 18 June 2014

I'M BACK

Bila time rajin rajin bebenor mengapdate bagai. Tiba mood sakit ni berminggu tak dengor kabor erk. Tu lah aku ni. Semput time pepagi sebelum subuh. Kekadang rasa takut yong. Bak kata orang perubatan jangan memain dengan Cik Semah ni. Dibuatnya awok tak der oksigen ngeluppur nanti. Alahai yong doakanlah teman moga baik erk. Teman stress korjer lah yong. Bukan korjer yang susah. Mana mana korjer ada susah senangnya. Teman ni suka benor memikior tu pasei semput teman datang ajer. Ni bukan semput sakit biasa. Boss kabor, be positive. Anggap tu semua satu perjalanan. Yer lah boss. Mana tahannya aku yang kena selalu, kan. Kan aku MC ri ni. Tapi boss tak marah lah. Boss lagi ingat kan jangan lupa makan ubat erk. Baik boss teman kan.   

Minggu sudah Aca datang ziarah Maksu dia. Hilang rindu Maksu pada Aca. Tq Aca & mama Abah. Sekian lama nunggu nunggu datang jugek. Seronok Aca dapat duk Bangi lama sikit biarpun berapa jam ajer. Dapat lah main sikal, pool sampai basah lencun. Sok ada masa datang lah lagi erk.