My Iklan

Thursday, 31 May 2012

COUNTDOWN


Tinggal tiga hari je lagi. Kemas baju pun belum. Selalu kalau nak pi jalan ni baju paling banyak ku bawak. Biar lebih jangan kurang. Kali ni tak boleh nak bawak lebih sebab berat beg nak tarik. Nak kena bawak mana yang perlu. Tu yang malas nak kemas dulu ni. So esok je lah buat sekali arung.

Tuesday, 29 May 2012

DUNIA KERJA

Model untuk cartonBOX PMB Puan Zura erk...hehehe

Dah rasmikan beg baru ni. Letak Cik D40 dapat shoot wajah2 rakan opis pagi ni....

Sempat lagi tu (hihihi)

PC yang menantikan kehadiran tuannya:-)

Sampai opis telepon berdering dering munyiknya. Belum pukul lapan pun dah riuh rendah cam ni. Takut ada urgent call. ' Hello ini kedai gas ka? Kedai gas mana pulak yang buka seawal pagi cam ni aney?

Depan opis dilla bakal adanya pusat service TOYOTA. Dari jauh macam banglow oramg kayes jer hah.

Pagi ni gi kerja tumpang Jemma. Almaklum scooter tidor kat opis. Semalam gi jimba kat NANDOS terus balik rumah. Pagi ni jalan clear. Lor cuti sekolah dah bermula. Nampak sunyi jalanjalan kat bangi ni tak macam selalu.


Monday, 28 May 2012

Ryokō no junbi....

Thanks to Dr Hasni who really care about my personal health.

Yang paling penting setiap kali nak jalan jauh ni 'ACIK VEN' wajib berada dalam beg dilla. So far tak pernah lupa dan tak pernah tinggalkan dia. Cuaca tak boleh nak diduga. Ini hanya untuk mereka yang mengidap astma saja.

Ini jugak jangan dilupakan. Wah hari ini bershopink2 untuk saya travel pada minggu ini insyallah. Antara tiga rakan rapat saya secara kebetulannya kami tercuti dalam waktu yang sama. Jemma, Anna. Nasib boss lain lain kan. Maka akan senyaplah dept kami nanti....hihi. Tak ada suara riuh riuh untuk seminggu ni. Boss kami pastinya akan merindui suara suara kami (hahaha) dan meja dilla yang jadi pantry no more food aaaa....

Pengalaman saya sewaktu pergi melawat negara China suatu ketika dulu tentang pentingnya 'baby wipes' ni memangnya sangatsangat berguna. Almaklum negara mereka tak seperti tempat kita di Malaysia. Paip air memang sentiasa ada di tandastandas awam. Terpaksa gunakan botol air mineral untuk membersihkan segalanya. Kalau nak pergi travel baby wipes ni jangan sesekali dilupakan.

MONDAY OWH MONDAY

MY workstation...
Pagi ni nak jumpa dr Hasni SYIFA. Dari minggu lepas bawah mata aku ni macam ada yang tak selesa. Kuitkuit makin sakit. Mula lah rasa tak selesa sudahnya. Mudahmudahan tak jadi apa apa hendaknya. Masa yang pantas berlalu pantas jugak untuk mengira waktu. Pagi ni opismate ku Farizan terpaksa mengcover kerja ku kat depan buat seketika. Thanks Zan...nanti aku tapaw sarap pagi ni. Perot tetiba memulas mulas pulak. Apa yang dimakan semalam agaknya. Rasa makan macam biasa, aduiii mak. Bermacam rasa pagi ni. Jam baru pukul 7.47 pagi sempat nak update blog seketika. Sementara nak tunggu pukul sembilan ni. My Sweetheart dah tak sabar-sabar nak bawak ku ke Syifa pagi ni.....VROOMMM!!!!!

Sunday, 27 May 2012

OUR LUNCH

Sempena Hari Belia 2012 pepagi ku gaggahkan diri nak gi jugak garagara lelayang gergasi yang diwarwarkan sebelum ini. Bila sampai ke presint 4 layanglayang pun aku tak nampak. Ke aku silap timing agaknya. Puas naik tram free pusing keliling. Jenuh jugak lah tongkat dagu mencaricari apa yang dicari. Tapi memang sungguh tak nampak. Lepak lah depan MAS tu sambil baca paper. Perut munyikmunyik pulak. Jomlah shidah kita pusing naik keter kut ada tempat lain mungkin. Parking keter tak jauh pun. Pusingpusing masih tak jumpa. Jomlah kita gi lunch. Dah kul 2 ni perot pun lapar. Sampai depan masjid alhamdulillah adalak parking. Jom kita cari NANDOS.

Saturday, 26 May 2012

PANTAI MORIB

Syahdu je bila dapat tengok sunset ni. Tapi tak dapat bulat macam pecah2 ghitu.

Pertama kali menjejakkan ke Pantai MORIB. Hajat hati nak shoot sunset. Dapat jugak akhirnya. Shidah Ramli membawa dilla kesana untuk melihat dengan lebih dekat lagi tentang pembaharuan pantai morib.

Thursday, 24 May 2012

KAMPONG KU

Tahu tak view ni dilla shoot dalam keter taw. Tak dan nak berhenti sebab jalan kampong yang sempit. Ini adalah sungai yang ada sampan bagai. Masa sekolah dulu dilla pasti lalu di tepi ni maka banyak lah monyet monyet mengurat!! Tak tahan statement pagi ni jangan ada yang nak muntah erk (hehe). Suasana hutan maka banyak lah monyet ye tak. Kalau air naik maka banjirlah ianya. Ada rumah kat tepi tepi tu pasti rumah mereka pun kena lah air bah. NI masa dilla lalu surut. Silapsilap ada buaya kena selut....

Banyak bunga orkid kat rumah sister in law dilla ni. Geram dengan warna nya ni.

Seronok bila cerita balik kampong ni. Masih yang ada kampong ada ibubapa yang masih tinggal di kampong rasanya memang best aaa saban minggu asyik nak balik kampong. Terasa tenang dengan suasana kampong halaman. Saaat ini selalu dinantikan. Tapi itu kenangan duludulu untuk diri dilla. Semenjak rumah aruah makayah dah tak ada ni rumah dah bina lagi semenjak kes kebakaran hari tu makin menjadi jadi rindu ni nak merasakan suasana yang dahulu. Bila time raya terpaksa balik hari. Punya lah speed nak habis kan satu rumah ke rumah. Penat jugak nak menghabiskan dalam satu masa. Ada yang terpaksa di SKIP (hehe) maka majuklah auntieauntie semua....

Monday, 21 May 2012

MONDAY BLUES

Pepagi dapat apam Polka dot dari CikMIN yang manis. Hehehe shummel....

Jenguk kalendar kejap erk. Emmm 11 hari lagi rupanya. Lama tak lama kan. Hihi ada yang tanya apa tanda love tu? Owh tu saja gatal letak sticker lah yang. X sabar nak tunggu hari tu erk. Apa kan jadi nanti insyallah dilla akan bagi tahu nanti kay.
Awal pagi dah sampai opis. Jalan macam biasa lah mesti jem punya. Masing masing nak berebut masa nak sampai cepat. Naik scooter leh rempit. Cilok jalan yang senang ghitu ghitu dah pun sampai erk. Tapi jangan tiru cara saya. Habis dah satu kerja. walaupun monday blues harapharap ceria selalu di pagi isnin ni.

Sunday, 20 May 2012

MAJLIS


Sempat berfoto dengan daten sementara tetamu tak sampai lagi ni...

Wah feena dapat kuih pebret tu....

Waktu sampai tu orang tak ramai lagi. Saje nak duduk meja paling belakang. Dekat ngan tempat sajian (hehehe).

Pagi tadi jam 10.30 pagi dilla, anna & Shiham menghadiri majlis perkahwinan anak boss dilla di Flaminggo Hotel. Jalan tak jem dan selamat sampai dengan selamatnya.