Wednesday, 14 November 2018

SHANGHAI

Kali ni ai rasa macam tak cukup masa nak habiskan jalan kaki kat Disneyland Shanghai ni. Luasnya tempat dia. Jarak antara satu sama lain jauh jugak. Orang Cina suka berjalan. Dia orang suka bersenam so tak jadi masaalah lah kalau nak jalan jauh jauh macam ni. Kena orang pemalas macam ai ni hah, hambik ko! Boleh jadi krem kaki wooo.

Sebenarnya ni cuti tanpa dirancang. Tetiba ada yang suggest nak gi sini. Kita start daripada Shanghai ke Suzhou one night kemudian naik balik ke Hangzhou one night passtu patah balik ke Shanghai untuk 3 malam bulan purnama. Nasib baik autumn so tak lah sejuk sangat. Disneyland ni ai pergi hari ke 4. Nanti ai cerita lagi. Nak tunjuk gambar dulu na.


Monday, 3 September 2018

Monday, 11 December 2017

MEMORI 2017

Bab menulis ni jari tak selincah penulis cerpen. Dulunya cita cita memang nak jadi penulis. Tapi akhirnya impian terkubur je. Mungkin minat tu beralih kearah lain. Apa pun sesekali nak jugak menulis cam ni bilamana mood pun baik je ri ni. Cuti public holiday sempena Tuanku Birthday dapatlah duk kejap depan labtop. Belek punya belek teringin pulak nak cek blog. Rindu pun ada. Terima kasih Dep kawan cyber sejak dari dulu lagi tak pernah miss komen blog ni walaupun blog ni dah bersawang sawang. Love u dep.....Tak lama lagi dah nak masuk tahun baru. Tinggal berapa hari lagi pun kan. Sebelum akhirnya 2017 biarlah dapat memorikan perjalanan di sepanjang tahun 2017 ni. Last travel pun bulan oktober hari tu. Last part Concert Charity di Metro Kajang seminggu lepas. Tahun depan insyallah bulan febuary baru nak start travel balik. Doakan semoga panjang umur ku, ya amin.

Photo Perth Travel

My Videographer


Photo di sekitar Kings Park, Bell Tower, Caversham Wild Park, Fremantle & Blue Boat House.