My Iklan

Sunday, 30 June 2013

GATHERING CARI.COM.MY 17TH

Dah 17 tahun Cari.com.my dalam dunia cyberia ni. Mula ku join 2003 sebagai silent reader jer mulanya. Banyak topik yang menarik dalam forum cari ni. Dahulu kala CARI merupakan search engine sahaja. Ada dua version dalam cari.com.my ni. Satu dikalangan forumer Cina dan juga melayu macam haku. India ada baru ditubuhkan. Anggotanya belum ramai lagi. Tetapi Cina dan Melayu mempunyai anggota porumer yang agak ramai jugek. Lau u alls gi kat CARI singgahlah di Board Negeri Wilayah Kuala Lumpur Selangor. Ku menjaga di board itu bersama rakan gelak ketawa en Bzzt. Tapi semalam En Bzzt tak der datang dalam gathering. Ilang ketawa satu (hehehe).

Empat tahun gathering berturut turut ni haku lom pernah miss lagi. 1st joint gathering kat TGIF The Curve empat tahun lalu. Kendian di NZ KLCC. kendian lepas tu kat SAKURA pulak. Kali ni dekat The SEOUL GARDEN Kelana Jaya. Semalam dengan jayanya ku sampai jugak bersama MOD HitamPutih. Dua tahun baru tahu MOD HITAMPUTIH rupanya opismate aku (gelak beliung) dibuatnya. Si Tam ni jaga board CINTA & PERHUBUNGAN. Lau u olls ada masaalah kekasih ke leh minta nasihat si Tam ni kat CARI erk. 

Moh kita berkenalan dengan BIG BOSS CARI & CREw.....

Inilah Big BOSS CARI Mr Liew.....
MODS Leybra Mr DAVID 2nd Boss CARI, MOD TAM & Orang kuat CARI tu erk.


Kali ni begitu bertuahnya dengan Lucky Draw 2013. Hahaha jadilah no. Tq Cari....


video


Tuesday, 25 June 2013

JOB DONE!

Kan senang nak jadi senang biarpun nak senang lebehkan usaha insyaallah rasa berbaloi. Mood kena ada baru diri terasa happy dan jadikan setiap perjalanan yang kita lalui dengan dikelilingi debunga lagu jiwa yang syahdu! Motif??? Sokmo ceria selalu menjamin minda bahagia noks khen (ORGA / Mekda / Si Dep mesti gelak guling guling baca ni) hehehe! 

Preggyshot punya editing hampir nak shiap. Insyallah dalam minggu ni kerja kerja last akhir kemetot boleh lah nak lapang pala lepas ni. Nextweek Kaka dah boleh dapat dah. 
Bak kata MAPEEZ IG 'Glare' sudah photo nih....
Ok jumpa lagi. Aku nak siap siap nak gi Opis ni. Love u iGers.....


Monday, 24 June 2013

IM BACK...

Hampir seminggu jugak senyap sunyi umah ni khen. Betul kata WAZARI WAZIR. Kalau nak update blog ni masa seelok eloknya waktu subuh pagi. Ideya fresh lagi waktu itew. Macam macam nak ditulisnya khen itu pun lau ideya merempit pepagi hari. Hari ni dilla OFF. So bersemangat pulak nak menulis. Baru ajer balik dari Outstation. Jauh ku pergi. Pastinya ada kenangan dalam diri. Biarpun cuaca yang begini rupa panasnya tak terkata. Alhamdulillah sempat lagi untuk bernapas di pagi ini. Plan nak gi FLORIA pun terbantut gara gara JEREBU yang begitu sadisnya langit awan ketika ini. Date line untuk preggy album pun dah nak dekat sampai ni. Insyallah arinih baru nak mula edit kapilo. Tak siap hari ni leh sambung esok tulat seterusnya. Moga client saya sabar menanti erk kaka. 


Friday, 14 June 2013

BUKAN SELALU

Senang dalam hati hahaha! Tetiba je khen. Macam macam nak buat esok ni. Nak collect passport lah. Kalau ikutkan esok hari kerja untuk ku. Tetiba tadi cakap ngan boss Monday ai OFF Boss. Boss kata nafer fulak? Ya la Sabtu kan ai kena datang so Monday ai Off lah Boss. Boss cam fening je nak jawab. You kena datang  leh. Monday partner you kena training. Lor...dah tu esok ai kena datang Monday kena datang dah tu mana cuti ai Boss?? Takkan satu hari je? (nak nangis ni.....) Okay esok tak yah datang. Hah...apa boss?? Esok tak yah datang boss? Ye haa.............sukanya ai. 

Best lah boss ai kali ni. Sangat sangat memahami. Apa lagi call mekda terus esok jadi plan kita erk. Hahaha panjang langkah erk. Tapi kan..nak tahu tak sebelum boss ai balik tadi, sempat lagi dia cakap esok lau Daten tanya you kena jawab erk. Hah? Apa?? Boss ni mencik aaaa. Watak Pipih ler tu. Nak tahu tak watak pipih tu watak yang berubah ubah. Tadi kata lain selepas tu kata lain pulak. Mencik aa cam ni. Boss gelak je bila ai cakap cam tu. leh lak erk.Cuti ai yang satu hari lagi tu mana leh burn cam tu boss. X aci aa namanya. Okay okaylah esok cuti lah! Hah cam tu lah boss. Pancit tayar kang baru tahu.....(hahaha berani ke nak buat?) Acah je boss.

Ni keter boss ai you. Lau tak dapat cuti tadi nak je ku pancitkan tayar ni (hahhaa). Esok nak ngeteh ngan Mekda passtu nak plan gi cari sunset mungkin. Gud nite ......


Thursday, 13 June 2013

ACA OCA DI KAPOOR

Kejap je dah masuk ari Khamis erk. Bermakna dah seminggu kakak ku meninggalkan aku buat sementara waktu. Tapi hari ni kakak ku nak balik dah Yeahhh!! Petang ni sampai lah. Rindu betul ngan my Lovely sister. Seminggu sudah rumah bangi sunyi sungguh. Sampai kan Kibumi & Cookie asyik dok menunggu depan pintu je. Tu baru kuceng masyallah betapa eratnya perhubungan dan aura dengan tuannya erk. Aku pun dah tak marah marah kat kuceng kuceng ni dah hah. Aku dah bertaubat (Mekda bila baca ni mesti gelak khen). Mudah mudahan aku ni diberikan sikap penyanyang terhadap kucheng kucheng ini. Aku bukanlah sikap kejam aok. Cuma aku tak ada sikap sayang lebih ghitu....tapi aku try belajar memahami perasaan dear kucheng ni erk.

Ni namanya COOKIE. Berat 3 tan. Eh silap ! Tiga kilo lebeh. Cookie ni rindu dendam ngan tuan asalnya si Twins tu. Korjernya dok cakar cakar pintu bilik si twins tu. Bila no response sedeh gak hati dia. So kakak aku lah tempat dia nak manja manja. Sebab twins dok fly kat ARAB nu. Sian Cookie kan. Ni citer kucheng. Ahad lepas aku pun dah hilang rindu gak wei. Alhamdulillah insting aku ni sampai gak akhirnya. ACA OCA de kappor datang rumah Bangi. Apak agak sebok lately ni terbatas lah pergerakkan nak ke sana sini. Ni Post istimewa untuk uncle untie semua dari Oca....!

Miss u lah Oca....

Sunday, 9 June 2013

PINKY

Pepagi mendongak ke langit macam tak cun je cuaca hari ini. Sempat sarap dulu kat tefian ngan MekDa. Dapat ngeteh pepagi ghini memang syiok aaa. Dah sampai destinasi nengok langit cam nak ribut je. Awan dah bergerak gerak sana sini. Harus di teruskan atau tidaknya photoshot pagi ni. Ada sceen yang tertinggal ari tuh. Janji ngan a. k a Liza jam lapan setengah. Dibantai datang kui sembilan setengah. OH KAKA...sabor jer lah. Ada rahmatnya datangnya lambat sebab hujan pun berhenti sekejap. Sampai tersengguk sengguk mekda tertidor dalam keter. Sian...tak cukup tidor erk. Semalam pagi dah satu hari menemani dilla kat Imegresen Kajang. Nak bawak Mekda makan KennyRogers hari ni habis photoshot session pagi ni kay. Bukan RASUAH tapi UPAH hehehe!

A.K.a Liza ni kreatif. Props yang dibawa sendiri. Selalunya untuk maternityshoot ni PROPS akan disediakan. So terpulang nak bawak sendiri pun volleh juga erk.


Habis photoshoot dekat tengahri jugek tadi. Hujan manja manja gak lagi. Last sceen untuk maternityshoot dah pun habis. Tunggu album siap leh deliver erk kaka Liza.