My Iklan

Sunday, 2 October 2016

FARM IN THE CITY

Kali ke dua aku ke sini. Kali pertama dua tahun yang lalu. Selepas aku pergi Zoo tu hari terasa teringin nak tengok binatang macam kat afrika tu. Membuak buak perasan ni nak pergi FARMINTHE CITY. Janji dengan mek jemmah kali ni. Seawal pagi dah bangun. FITC open pukul 9.30 pagi pada hari Sabtu & Ahad. Selepas sarap di Tepian Bangi dulu. Sampai FITC lebih kurang kul 10.30 pagi. Wah ramainya owang. Oh patutlah cuti 3 hari ghitu. Kanak kanak sekolah tadika punyalah excited sungguh lah. Teringat pulak dizaman aku kecik kecik dulu dapat naik bas bagai. 

Banyak dah kemajuan FITC ni. Dulu kat depan ni kosong aja. Sekarang dah ada Souvenir shop. Ada kedai Pets. Giller lah tengok kucing kucing cantek macam tu. 

So siapa rakan rakan blog yang nak gi FITC ni boleh lah tengok jadual seperti dia atas tu. Tiket adult Rm32 & Children Rm27.00. Iniadalah MYKAD Price.

Model Jemma dengan kereta FITC & Model Ammar

Meerkat
Waktu mula mula datang dulu tak sempat nak singgat tengok meerkat ni. Pandai posink dan banyak aksi dia asyik mendongak je. Memang fesyen dia begitu kah.

Singgah pulak tengok si Raccoon ni. Comel jer.

Aksi si JALAK LENTENG.

Feeding time....
Apa kata nanti kita sambung balik, hokkay

4 comments:

  1. Meerkat tu semulajadi, setiap masa 24 jam akan ada sekurang2 nya satu dewasa diri macam sentri kat busut tinggi untuk tinjau apa2 bahaya dari keliling cam ular, anjing liar atau dari atas macam burung helang. Jadi yang lain boleh relaks terutama yang kecil2.
    Meerkat ialah haiwan kegemaran aku. Kat Singapore Day Zoo ada meerkat. Aku boleh mendangok lama tengok gelagat dorang.

    ReplyDelete
  2. OOO baru aku tahu peel meerkat ni Dep. Kira dia protect kawan2 dia lah erk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep. Meerkat ni kalau sapa tahu pasal haiwan ni selalu jadi macam favourite animal gitu. Kalau kat Singapore zoo, nanti helicopter tentera terbang atas, nanti yang jaga sentri tu mendongak je alert. Nanti yang babies dia , family lain tido la, main2 la. Tak pedulik hapa2 pasal at least snetiasa mesti satu kat diri atas busut atau kayu2 untuk jadi security guard

      Delete