Monday, 23 December 2019

SEOUL BUSAN SEOUL

Pertama kali menjejakkan kaki di bumi Korea seminggu lalu alhamdulillah dapat tercapai jugak akhirnya. Thanks sister & brader. Dengan perubahan cuaca yang berbeza sekali alhamdulillah, tak do somput. Risau lah jugak kan. Aku ni tak tahan sejuk mesti kena sempot selalu. 

Dari Seoul aku terus meneruskan perjalanan ke Busan. Naik ktx train tak lah selaju macam bullet train tu. Tapi bestlah jugak dapat tengok view kiri kanan ala ala ladang ghitew di sepanjang perjalanan ke Busan ni. Apa pun aku share lah gambar2 dulu erk.



Haendae Beach di Busan. Bagi aku aku view beach cantik apa, bersih. Sebelum nak sampai sini kita boleh lalu di walking spot yang sangat menarik. Perlulah jugak energy nak naik tangga turun sikit naik lagi tapi memang tak rasa penat pun sebab ada angin nyaman nyaman lagi. Kalau panas mcm kat Malaysia haruslah terjun terus.



Puas aku merangkak turun naik tangga ni. Rasa nak tercabut tiang lutut. Tapi syok wooo kena angin tu hilang penat. Bila dah sampai pitsop akhir macam tak caya je aku dapat habiskan walking spot ni dengan berjayanya. Rupanya ada jalan pintas lalu kat belakang hotel tu. Tapi tak dapatlah nak nampak view cam ni.


1 comment: