My Iklan

Monday, 14 September 2015

XI'AN TRAVELBLOG INTRO

Salam sahabat ku semua. Alhamdulillah cuti selama seminggu ke XIAN amatlah menyeronokkan. Terima kasih sekali lagi pada myLOVELYsister yang sentiasa membawa ku kemana saja diatas percutian bersama family untuk tahun ini.

Rasanya inilah PERCUTIAN paling menyeronokkan. Ku bebas untuk mengambil shots apa saja tanpa larangan. Di Muslim Quater Street paling syok sekali. Apa saja makanan yang tak pernah kita jumpa ada disana. Best oooo dep!

Cuaca disana hujan saja. Dari aku sampai (isnin sampailah khamis tak berenti hujan setiap hari. Hari Jumaat hari yang paling terang benderang. Tuhan makbulkan doaku untuk aku menikmati suasana ini dengan tenang. Melihat masyarakat Muslim di XIAN serta budayanya. Boleh ku katakan mereka mudah mesra. 


Siapa yang suka Mee Soba, inilah tempatnya yang HALAL.

Sambal Xian. Ni aku yang bagi nama. Dia orang makan sambal taw jangan terkejut. Pedas wooo sambal dia orang. Kuat makan cili rupanya orang cina kat sana.

Suasana sangat happening kat sini.Kalau tengok lori sampah dia orang cute je. Kat Malaysia sebatu dah bau. Kat sini lori sampah depa tak lah wangi tapi lansung tak berbau.

Ini adalah aktiviti yang terkenal di Muslim Quarter. Boleh ku katakan ini lah caranya nak buat KUIH BEHPANG.

Satay Kambeng. Besor giller kayu pencucuk tu.

4 comments:

  1. Ni Hao!!
    Wahhh Dod, mesti sekarang ni Mandarin kau fasih giler ye Dod. Dalam tidur mimpi pun cakap Cina ye Dod?
    Terbaik la Dod, ni foto2 gezek semua dah lawa giler.
    More street scenes and food photos please.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha DEP....
      Aku gembira kat sini
      x dek sapa nak larang
      nantikan kay....

      Delete
  2. Dilla!!! dalam diam2 dah sampai Xian....JM pun x jejak lagi kaki ke sana...perghhh boleh ambil shots tanpa larangan katanya hikss....cepat arggh sambung kongsi pengalaman tu...leh jadi panduan JM ke sana...tapi ntah bila lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha JM
      family trips ni hah. Best lah cuti kali ni sebabnya tak ada LARANGAN lansung
      dunia shots aku yang punya <- (ibaratnya hahahaa)

      Delete