My Iklan

Sunday, 29 November 2015

SCHOOL HOLIDAY

Seronok tak jadi murid sekolah dan cikgu bila tibanya bulan November December cam ni. Dapat cuti panjang dah boleh plan nak bercuti kemana saja. Tapi menurut kawan ai yang merupakan seorang guru pendidik ini jam bukan macam dulu. Cikgu relax time cuti sekolah panjang cam ni. Lar ni tak ada dah. Banyak kerja jugak katanya. Ada mesyuarat kena pergi. Macam macam kena buat. Report kena buat. Nak cuti boleh tapi bukan lah sebulan. Hehehe dulu aruah bapak ai mmg suka lau anak anak dia dapat cikgu. Kerja senang katanya. Jam ni bukan lagi senang tanggungjawab lagi berat. Budak budak ini jam sangat sangat cerdik. Tak kata kat orang lain lah kan. Anak buah ai Aca ni lau tengok markah semua sembilan puluh lapan puluh tujuh puluh keatas. Tapi dapat nombor tigasatu daripada empatsatu dalam kelas. Agak yang dapat nombor satu tu mesti dapat score 100% gamaknya. So cuti sekolah kali ni memang tak ada plan lagi nak gi mana. Aca datang je lah dulu umah BANGI. Dapat main SIM pun jadilah dah rasa bangga sebab dia dapat tidur umah BANGI walaupun semalam.

Semalam pagi sebelum kenduri dah sampai dapat lak tidur umah BANGI malam tadi rasa dah puas dah dia tu. Pagi ni abah mama aca nak gerak pagi dari bangi nak gi Nilai pulak melawat cucu katanya. Aca kena lah ikut karang anak buah dua orang tu dok tanya mana auntie mana auntie. Lau ikut dia mahu nak stay bangi lagi tuh. Sempat cakap ngan abah nanti singgah bangi tau. Tu tak puas lah tu nak main SIM lagi. Hehehe aca clever erk. 

Ligat dia mikir nak suruh abah singgah lagi ni. 


2 comments:

  1. dilla, akak ada jumpa aca kat Bangigateway tu ari
    Cam nak tegur takut salah owang
    tengok macam abah dan mama aca kat Express Gateway tu

    ReplyDelete
  2. eh lupa nak tanya,
    Express Gateway tu anak buah dilla punya ke
    sedaplah NAchos tu

    ReplyDelete