My Iklan

Saturday, 23 November 2013

FARM IN THE CITY SERI KEMBANGAN

Baru upload satu gambar dah hilang mood nak memblogging hari esoknya. Camano lah nak jadi rajin rajin selalu erk. Sian JM ternanti nanti cerita FARMINTHECITY ni. Sorrylah atas kelewatan ini kay.

Janji seminggu dengan Mekdah nak gi F.I.T.C ni. Lokasi kat seri kembangan ja. Mekda drive aku duk sebelah (hehehe) & kali ni aku bawak lah Aiman anak buah aku sorang ni. Dia memang suka animals sejak dollu dollu. lagipun ni petting zoo semua binatang jinak belaka. Kul lapan gerak ngeteh dollu jumpa sis Ienda kat Tefian. Lagipun FITC bukak kul sembilan setengah lau gi cepat mesti jenuh nak kena tunggu.

Ngam sampai kul sembilan setengah terus beli tiket......
Dengan MYCARD herge Rm30 hinggit ADULT & 25 hinggit CHLDREN
Alamatnya : Lot 40187-40188 Jalan Prima Tropika Barat Bandar Putra Permai
43300 Seri Kembangan.
No telefon : 603-89413099


Sebelum nak masuk ni eloklah tengok MAP yang ada papantanda disebelah kanan ni. At least kita tahu dimana lokasi binatang ini berada.

WELCOME TO THE FARMINTHECITY....... (tiket jangan lupa beli na)

Tiket dah pun ada kat tangan ni. So apa lagi Mekda , dilla & aiman pun geraklah dalam group kindergardens ni. Chomel Chomel budak2 ni tau. 

Kita serang taman TORTOISE dulu....


Hah ni baru tortoise moment belum yang lain lagi ni. Mmg best aa duk kat sini tawaf satu taman. Kebetulan waktu ni ada shooting Maskulin under Karangkraf. So abe abe yang macho ni duk uat xtvt bersihkan kawasan dan manja manja ngan spesis ni.... jap uload satu gambar lagi erk.


Habis dah kat penyu kunin aku pun gerak nak tengok birdwatching. Sonok giller tapi tak puas aa sebabnya aku lupa nak bawak SPEK! adui tension giller sebab nak tengok kat viewfinder aku kabur jah. Adus geram tul lah sayang nak lepaskan moment burung bertenggek ni. Aku kan rabun noks... tu dalam hati kata nak repeat lagi datang sini. Semua binatang kat sini jinak belaka ko. Pegang lah camana pun dia tetap akan berada ditapak tangan apatah lagi lau nampak makanan! Mesti dah terbayang bayang betapa syoknya kan. Tu lau penggemar binatang yang jinak cam ni. Lau penakut tu susah nak digambarkan lah kan. Jom jom.....


Mekda harus jadi model cam ghini....kan jinak tu!


' Tak dek ke dia urang tu nak bergambor ngan aku ni?"

14 comments:

  1. Yeay....story dah kuar...nak baca jap..alah..baca tak sampai semint dah habis...sambung lagi..

    Dila leh bagi alamat farm in the city ni tak..leh JM bawak adik ke sana tiem cuti sekolah ni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi tambah nih.... Belakang Giant Taman Equin jer JM... sebelum sampai pasar borong selangor... dekat jer

      Delete
    2. pusing dulu kat taman ni JM lepas tu gi shopping lak (ehehee)

      Delete
    3. Lor..kat area tu je...semelam tgh pegi Jusco Equine Park..klau tahu kat area haruslah singgah kan :-)

      Delete
  2. Boleh JM...
    Lot 40187-40188, Jalan Prima Tropika Barat, Bandar Putra Permai, 43300 Seri Kembangan
    +603-8941 3099/2099
    Today 09:30 - 18:00
    tak habis lagi dah PUBLISH hehehehee

    ReplyDelete
  3. merak tu macam paham jer org snap gambar dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. merak raja shuntek. tapi kat sini tak berapa shuntek sangat mungkin Cuaca kut erk mekdah

      Delete
  4. Lawa dod. Aku paling suka muka tortoise close up tu.

    ReplyDelete
  5. ular mana dod ular?
    ular ni masalah dia ada kaca antara kita ngan dia kan? so samada kaca tu ada calar, ada reflection, atau ada tanda2 tak bersih, tu la spoil dia kita nak petik gambo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betultu dep
      ada dalam cermen
      cermen tak shuntekkk

      Delete