Tuesday, 26 November 2013

TEHTARIK PLACE

Bunyi tajuk cam kedai mamak jer kan. Teh tarek mmg dah sinonim ngan kedai mamak ni. Sememangnya mamak punya teh tarek amatlah sedapnya. tengok buih jer dah tahu kan….

Lepas opis tadi petang 'Achlien' banjer teman kat BAngi Gateway. Jom lah kita try tehtarikplace ni. Volleh jer kiranya teman & Mekda dah banyak kali makan sini walaupun adakala cam geram jer cam tak sabor jer…. 
sebabnya service slow & banyak menu tarak. Nampak menu bersusun atas tu bila order alahai semuanya banyak yang tarak. Tapi tempat best, cool mmg syiok aaa tak bising. Nyaman ngan udara luar mengadap ke PINTBAll tu. Teman order mee rebus. Alahai….. sedapnya! Kuah dia phew!!! Tak caya nanti cuba singgah. Memang tak menghampakan lah. Petang tadi memang ramai urangs. Meja tetap ada kosong so bayangkan betapa luasnya kedai ini. Tak ada gambor memang tak syok lah kalau nak bercerita kan….

TTP ni lokasinya di BANGI GATEWAY YA..

Shuntek tak nombor kak ton uolss ??

Senang nak tengok MENU yang bersusun atas kitchen ni.

Lukisan kat dinding tu 'rare'. Simbolik dan sangat menawan.

Mee rebus TTP memang sedep!


Teman bagi 4 bintang lah service TTP ari ni. Tak lama tunggu service nampak improved sikit dah. Moga lebih sukses untuk hari berikutnya. Apa yang kita urang order hari ni memang tak menghampakan.

- ditangkap oleh IPHONE

8 comments:

  1. Dod, i like the last two photos the most.
    Ko tahu tu hari makan mee rebus kat kl satu kedai ni, ntahahpahapa. Togeh lagi banyak dari mee dia.

    ReplyDelete
  2. dep, sangat sedap oooo
    leh try nanti tapi mee rebus tadi aku tak nampak togey pulak
    tapi kuah nya phew!!!!

    ReplyDelete
  3. mcm cantik je macam comel je opssssssss heeee

    alah..kalau byk menu tarak ni yg buat pelanggan pun tak ramai kan...yg pasti MEE REBUS nampak..wallaaaahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sodap sangat JM
      lau marah jadi x marah dah ni hehehee

      Delete
  4. kena pi petang laa ni... kalau nak breakfas memang tak boleh la kat sini, frust jer kalau gi nak breakfast... asyik semua makanan takder

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekda, harus datang petang lain kali erk

      Delete
  5. dah pegi Bangi Gateway tak perasan lak ader TTP nie. Boleh laa nanti nak try mee rebus, memang minat mee nie. nampak ssedap mee rebus nyer yg gmbr ditangkap oleh iPhone hehehehee : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miesha elok pi petang petang. time tu depa punya service ok sikit kut.

      Delete