My Iklan

Wednesday, 18 June 2014

I'M BACK

Bila time rajin rajin bebenor mengapdate bagai. Tiba mood sakit ni berminggu tak dengor kabor erk. Tu lah aku ni. Semput time pepagi sebelum subuh. Kekadang rasa takut yong. Bak kata orang perubatan jangan memain dengan Cik Semah ni. Dibuatnya awok tak der oksigen ngeluppur nanti. Alahai yong doakanlah teman moga baik erk. Teman stress korjer lah yong. Bukan korjer yang susah. Mana mana korjer ada susah senangnya. Teman ni suka benor memikior tu pasei semput teman datang ajer. Ni bukan semput sakit biasa. Boss kabor, be positive. Anggap tu semua satu perjalanan. Yer lah boss. Mana tahannya aku yang kena selalu, kan. Kan aku MC ri ni. Tapi boss tak marah lah. Boss lagi ingat kan jangan lupa makan ubat erk. Baik boss teman kan.   

Minggu sudah Aca datang ziarah Maksu dia. Hilang rindu Maksu pada Aca. Tq Aca & mama Abah. Sekian lama nunggu nunggu datang jugek. Seronok Aca dapat duk Bangi lama sikit biarpun berapa jam ajer. Dapat lah main sikal, pool sampai basah lencun. Sok ada masa datang lah lagi erk.


8 comments:

  1. Hoyeee model blog sudah atang. Suka lah maksu tu leh lepaskan rindu dendam. Maksunya jgn stress2 ya jaga kesihatan jgk n jaga mkn eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHHA JM
      miss aca ready
      datang kejap je JM
      tunggu lah raya nanti gamaknya
      ** Insyaallah ku jaga makan
      kekadang terbantai sekali

      Delete
  2. Aku pun kadang2 luar dari kerja pun teringat hal kerja. Memang boleh stress. Mungkin pasal kita hargai kerja ke, teringat kawan2 yang shift on duty ke, atau takut buat silap dan kita hilang kerja.

    Tapi kadang2 je hahaha, selalu kat kerja pun badan je ada, tapi otak fikiran tak kat tempat kerja.
    Stay healthy dod, mungkin ko kena hijrah negri orang puteh.
    Mungkin kat england cuaca sesuai tuk kau dod.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya lah dep betul ang cakap
      aku pun vukan uat keje pun
      tapi part yang wajib aku rasa aku kna buat
      tapi bila orang punya yang wajib kena buat campak kat haku cam tu jer
      tanpa apa apa info amatlah sakit hatinya
      lalu aku pun stress
      bila stress lalu aku pun semput
      bila semput lalu aku pun kena dapatKAN GAS
      cam tu yang terjadi dep

      Delete
  3. tak yah pikir masalah duniawi... cheewahh........ Ambo ni minggu depe kijo doh.... waaaa dah stress ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya lah Mekda
      ang kan tak tahu kak dilla tu
      suka memikior sesangat
      tu pasal Cik Semah dia datang

      Delete
  4. model yg chantekk kan mbakyu wak kuwii., iiHHks
    wes suwi ora mampir neng kene., kuikui2

    ReplyDelete