My Iklan

Saturday, 28 June 2014

HAPPY BELATED BIRTHDAY MEKDA

Hampir TIGA BULAN baru dapat jumpa mekda & TIHA. Selama tiga bulan tu lah hilang kawan ngeteh kawan outing. Jadinya Acik Dilla mati KUTU, TIHA. Sebabnya mama TIHA jauh diperantauan. Tak dek geng acik Dilla nak merayau.

Alhamdulillah setelah berbincang ngan ACIK JEMMA, maka plan hari ini terjadi dengan IzinNYA. terima kasih ALLAH kerana perjalanan hari ini sangat baik bertemu sahabat dunia akhirat. Plan Acik Jemma nak belanja MAMA TIHA sempena birthday Mekda dua hari yang lalu maka telah tertunai impian kami berdua tengahri tadi di BANGI GATEWAY. Alhamdulillah, mohon maaf kalau ada kekurangan dari kami erk Mekda. terima kasih 'MA' turut ada sekali tadi. Berseri wajah MA dengan cucu baru ni (hehehe). Seronok TIHA TOKMA ada kat sini erk.  Seronok makan kat BIG BROTHER tadi. Tempat luas dan keadaan tadi tak crowded sangat. Tiha pun behave, abang AMMAR pun coool je.

Meja No 12. Cashier BIG BROTHER ni tak mesra alam. While makanan lambat sampai bukan nak inform. Kita pulak yang terpinger pinger tanya bagai. Service kena banyak Improve lagi erk.

Abang AMMAR yang 'cool'

Menu 'MA' Mekda " GRILLED CHICKEN SALAD"

Makanan urang diet ni (hehehe)

Ni menu Mek Jemma ' Spag Beef Bolognaise'

Ni lakMenu Birthday Gurl ' Seafood Aglio Eolio' rasa nak terbalek lidah acik dilla nak sebut menu mama Tiha ni.

Hah ni menu Acik dilla Kids punya tapi portion mak aih.....
Tak habis lau makan sorang ni. Menu ni namanya '1 Beef n Sausages'

BIG CUPPA NES TAREK. ni lah Trademark BIG BROTHER. Besau giller cawan ni kepala baby pun leh masuk taw. Puas giller minum nes tarek kat sini.

Sampai disini kita jumpa lagi lepas raya nanti erk Mekda. Shooting untuk versi Raya nanti ngan abang Ammar  insyallah. Pada rakan rakan Blogger dilla ingin ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN. Takecare & I lobe you....


10 comments:

  1. seronok giler jumpa geng JJCM selepas 3 bulan terpisah. Huhuhu tak sabar nak outing N shooting lps raya ni Tiha ngan Abg Ammar

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa
      aku pun hampir menitiskan aiyermate dawai rini
      3 bulan terpisah jauh
      Insyallah lepas Raya shooting RAYA
      harap sediakan baju TIHA shuntek2
      Ibu AMMAR.. beli baju encem2 sikit erk
      tak sabor nak nunggu ni

      Delete
    2. Mekasih Kak Dila N Jemma belanja saya makan .... syok gak makan kat BIG BROTHER

      Delete
    3. nanti kita ulang lepas raya erk mekda

      Delete
  2. Happy belated besday SR dan assalam buat tiha yg cute ngan head reben tu
    Selamat berpuasa dila n lap u tooo :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM...salam RAMADHAN
      Miss u lah
      ** JM after RAYA nak join Shooting RAYA jom aaaa

      Delete
  3. eh Dod ko tak buat kek besday? Bukan tu hari ko bersemangat satu hari satu kueh ko buat haha.
    Ah-ah Dod, foto2 rock bands tu semua aku ambik pakai point and shoot digital camera simpan dalam kocek seluar je, tapi aku pakai zoom la. Susah nak mampos petik gambo dod, dorang semua asyik bergerak je, kalau ngah berdiri straight pun kepala ngah bergoyang...tu jadi blur tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dep, salam ramadhan. ang masih kat sana ke? jadi musafir erk.... moga di permudahkan
      Ala aku tak buat kek utk mekda pun, nantilah lepas raya erk hahahhahaa

      ** Dep
      salute aaa ang leh snap shuntek ghitu x shaking pun
      lau aku tu mahu terkentut nak shoot time ISO memalam yang agak susah cam tu
      Caya lah dep

      Delete
  4. Selamat menyambut Ramadhan buat Dila sekeluarga
    Wah anak SR dah besar dan cute...
    Moga2 kalian semua beroleh barakah dan kebahagiaan

    ReplyDelete