My Iklan

Monday, 1 December 2014

THE ENGAGEMENT CEREMONY

Time cuti sekolah dah pun bermula. Ada lah sedara mara kita yang buat kenduri kendara tak kiralah majlis tunang ke majlis kahwin ke. Selalunya majlis kahwin lah paling besor. Cuti sekolah kali ni anak sedara sebelah abang ipau dilla lak tunang. Aku ni tak amik pun job wedding bagai sebab rasa susah sikit. Tapi sebab mengenangkan sedara buatlah jugak walau tak hebat mana cam photographer wedding yang popular dikala ini. 

Tahniah kakak. Kakak ni cikgu dapat owang Melaka. Insyallah tahun hadapan majlisnya. Majlis bertunang berlansung pada hari Sabtu lepas. Untung kakak sebab mama pandai gubah hantaran tunang kahwin. Tak payah nak upah orang lagi. Majlis yang sungguh meriah. Adik beradik sebelah abah kakak 14 orang kesemuanya bila dah dicampur anak menantu memang lah ramai. Macam dah jadi kenduri kahwin lak nengoknya. 

 Doakan agar mereka ini sampai hajat dan menjadi isteri yang solehah.

My Lovely Gopro, thanks. I love you

10 comments:

  1. semoga dipermudahkan segala urusan mereka dalam melaksanakan salah satu ibadah tuntutan agama ini.

    ReplyDelete
  2. Bila baca tajuk teruja...ingatk Dilla yang bertunang..rupanya ngak..FRUST!!!!

    Tapi x frust bila tgk gembar cantik sgt!! memang pro dah tu Dila. Tahniah kepada 'kakak' tu kerana sudah di pinang orang..cantik & sweet je orangnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha JM
      aku numpang numpang bau jadi la ken
      tq JM
      sekadar mencuba utk shoot yg tak berapa adani ken

      Delete
  3. Dod very nice photos.
    Tapi mana foto makanan? Tak percaya aku kalau kau sibuk sampai tak sempat snap gambo makanan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah dep
      tak dek pun photo makanan kali ni
      sebab ujan khemah depan basah lencun
      aku dok sebok ngan bakal pengantin shoot bagai nak pengsan dep

      Delete
  4. comey bakal perantin ..;)
    tahniah ...
    moga segala urusan di permudahkan dan di berkati Allah... In Shaa Allah...

    ReplyDelete
  5. Eh dod, kalau dorang suruh kau jadi official photographer wedding day, kau berani tak?
    Takdelah kau nak makan nasik dua tiga pinggan kan? Sibuk dan fokus manjang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam dep
      Sorry lambat reply
      Aku tak reti nk shoot utk wedding ni dep
      Nanti hati x karuan
      Tu salah satu sebabnya wahaahahaa

      Delete