My Iklan

Thursday, 24 May 2012

KAMPONG KU

Tahu tak view ni dilla shoot dalam keter taw. Tak dan nak berhenti sebab jalan kampong yang sempit. Ini adalah sungai yang ada sampan bagai. Masa sekolah dulu dilla pasti lalu di tepi ni maka banyak lah monyet monyet mengurat!! Tak tahan statement pagi ni jangan ada yang nak muntah erk (hehe). Suasana hutan maka banyak lah monyet ye tak. Kalau air naik maka banjirlah ianya. Ada rumah kat tepi tepi tu pasti rumah mereka pun kena lah air bah. NI masa dilla lalu surut. Silapsilap ada buaya kena selut....

Banyak bunga orkid kat rumah sister in law dilla ni. Geram dengan warna nya ni.

Seronok bila cerita balik kampong ni. Masih yang ada kampong ada ibubapa yang masih tinggal di kampong rasanya memang best aaa saban minggu asyik nak balik kampong. Terasa tenang dengan suasana kampong halaman. Saaat ini selalu dinantikan. Tapi itu kenangan duludulu untuk diri dilla. Semenjak rumah aruah makayah dah tak ada ni rumah dah bina lagi semenjak kes kebakaran hari tu makin menjadi jadi rindu ni nak merasakan suasana yang dahulu. Bila time raya terpaksa balik hari. Punya lah speed nak habis kan satu rumah ke rumah. Penat jugak nak menghabiskan dalam satu masa. Ada yang terpaksa di SKIP (hehe) maka majuklah auntieauntie semua....

2 comments:

  1. dod abis blog lama ko dah tak pakai ke?

    ReplyDelete
  2. dep, ntah lah
    aku rasa cam susah nak ubah
    aku guna je lah yang ni

    ReplyDelete