My Iklan

Sunday, 14 July 2013

HOY HOY YA HOY

Hati cam gembira je khen. Mau taknya jadual kerja ku dah berubah sempena bulan ramadhan ni. Back to normal. Lepas raya berubah balik rasa nak nanis fulak. Jadilah khen sebulan ni balik normal. Harap harap lepas raya nanti Sabtu tak yah gi kijo dah. jadual time tu tak kisah lah janji Sabtu OffDay labu.

Last week dok call sisterInlaw ku ini. Mai lah Bangi. Sangat sangat rindu kat Aca. Sisterku jawab tunggu ye. Insyallah nanti pasti ada depan mata. Simboliknya ayat tu sis. Tak nak lah tunggu tunggu nanti jadi buah x jatuh  then aku gak kecewa. Hahaha.... boleh cam tu.

Selang dua tiga hari tu memang betul muncul depan mata. Cam aku mimpi lak ni.

Hi maksu.... Aca datang sudey!

Abah aca bawak nasi ambeng, trima kasih pak.

Suka aa Aca dapat ' Pelompang' baru. Hahaha suka benor sebut pelompang dia ni. Fatihah pun ada join sekali berkubang.
Insyallah seminggu dua nanti tunggu ACA iftar kat Bangi fulak kay.

8 comments:

  1. patutlah semacam je entry, hehe...dila, bila nak iftar sesama ni? terliur dah ni nengok nasi ambeng...

    ReplyDelete
  2. Hahaha ORGA
    itu lah aku pun ada kira kira gak ni ngan Mekda
    tengok hari weekend aku full ajer ORGA
    start Minggu ni anak buah aku dah sorang2 balik sini'
    insyallah nanti di Intai tareh erk

    ReplyDelete
  3. aku kan kalau nak tunggu bas ekpress kat Larkin terminal JB kan dod, kadang2 aku suka makan nasik ambeng yang kat pusat penjaja tingkat tiga tu.
    Nanti kan padahal nasik ambeng tu dah penuh dah, sambal goreng, ayam/daging, mee goreng, ikan kering, macam2 la kan?
    aku lagi tambah bagedil, nanti apa ada lain2, aku tambah lagi dod
    Sedap dod...

    ReplyDelete
  4. dep,
    lain kali snaplah seketul dua nasi ambeng yang ang makan tu
    apa yang sedap kat nasi ambeng ni tang Mee tu. meleleh je cakap pasal makanan ngan ang ni dep. nasib baik dah buka pose ek

    ReplyDelete
  5. Tu la.. nasik ambeng dahcomplete gitu, dia lagi boleh taruk mee goreng ko tahu style melayu cam lembap gitu, ada taugeh lagi, pedas...kira complete set. Murah lak tu, ko tahu la pusat penjaja. Lain kali ko gi jb ko gi terminal larkintingkat tiga, pusat penjaja dia besar, macam2 paham2 la dah johor tu pengaruh indon banyak, ada macam2 la, ada satu gerai tu selera kelantan aku belum try, ada satu gerai nasik rawan tu pun aku belum try...aku pusing2 gerai sama jugak yang ada ikan pari asam pedas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dep, ang mkn jgak nasi ambeng tu erk, aku ingt aku he yg mkn hahaha. Tapi btullah johor pun mmg pamos tang ni kan, tpyup mee lemoao baru ngam ngan nasi tu dep. Kat kg best nasi ambeng daun pisang bau wangi dep. Lau g johor mmg nak cari aaa dep.

      Delete
  6. hoi hoi ya hoi...patutlah gumbira..rupanya nk jumpa gegirl yg sweet tue heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha JM, arinih twins balik. Waktu berbuka penuh lah. Tu yg sonok tu jm

      Delete