My Iklan

Wednesday, 13 August 2014

PASSPORT

Tahun depan bulan JUN passport teman dah nak expired dah ni. Kejap jer rasa. Baru jer buat ngan mekda dua tahun dulu. Eh nak dekat dua tahun jugak rupanya. Ingat lagi pepagi Mekda temankan teman gi Imegresen Kajang. Thank you Mekda. Ang teman sejati ku dunia akhirat, doakanlah agar kebahagiaan ini sebagai sahabat berpanjangan hingga akhirnya.

Sebelum raya ari tuh kakak teman ada tanya nak ikut depa gi cuti tak. Aku ni tak pernah tolak pun (hehehe) nak ikut jugek. Kakak teman kata raya keenam kita gi jalan. Yahoo.....eh kejap nak tengok passport teman dulu rasa macam dah nak dekat xpired jer. Eh ada lagi masa sampai taun depan lah. Yahooo sekali lagi. Check cuti dulu ada ke idaknya. Setelah ditolak bahagi alamak teman kena amik cuti advance lah. Boss terus tepon ang nak gi mana ni dilla? Cuti ang sampai takat ni jer. Nak advance ang tak leh cuti sampai bulan 10 taw. Wah boss aku dah peringatkan aku nih! Baik boss tak per teman tunggulah cuti sampei bulan sebelas. Agak nak cuti jugek teman ambik lah MC :-) Boss aku kata 'clever gurl'! Akhirnya boss teman pun approved. Boss kecik okey jer asal teman nak cuti sign jalan jer. Ni big boss susah sikit ler. So nampak gaya cuti raya tadi teman bercuti panjang lebeh empat ari dari kawan lain. 

Hari Sabtu 2 August teman & kakaks family fly lah gi sini. Apa apa pun nak ucapkan terima kasih pada kakaks kerana membawa teman cuti bersama. Terima kasih kakaks. Kali ni teman dah sediakan note book setiap kali gi melawat tempat yang teman gi ari tuh. De next entry nanti teman cerita okeh.

JM kacak x ? Lau ang ada ni mahu mimpi siang malam. Encemnya kan hehehee!

 River Kwai Bridge. Banyak sejarahnya.

Bila sampai di Tiger temple ni kita semua bebas berjalan. Kiri kanan banyak binatang termasuk VAVI. Nasib baik tak disondolnya. Agaknya VAVI pun takut ngan manusia kat sini.

'Rare'. Susah nak cari kat Malaysia. Tapi kat sini ada ko nyah :-) Sampai disini kita bertemu di lain entry. Adios.

10 comments:

  1. ko gi tempat bridge of river kwai ni eh dod? cerita sikit dod...
    aku tahu ni tempat banyak sejarah zaman perang dulu ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEP ni dizaman jepun dulu
      aku gi war museum x jauh dari bridge ni
      ada peninggalan banyak barang masa dia urang bina jambatan ni
      insyallah de next entry erk

      Delete
  2. Dilaaaaaaaaaaaaaaaa!!!...pegi bercuti mana ni..jelsss nye..Bangkok ke..huhuhhuu JM dah beli tiket ke bangkok hari tu sepatutnya fly early Jun sebelum puasa tetapi terpaksa cancel sbb krisis pentadbiran kat sana huhhu..burn tiket...

    Wowww...mamat tu HEnseeemmmmmmmmmmmmmmmmmmm nyeee..ha..yg mcm tu mmg taste JM..badan pun tinggi dan tough hahahha...verangan je la mana ada org yg nak pandang rupa cam JM ni

    Bila nak sambung..kalau dah buat noted complete tu mesti cerita yg di sampaikan juga complete, Leh JM refer kaalu nk ke sana..mana tahu ada tiket murah ke Bangkok nanti hiksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. mamak tu sangat KACAK JM
      terpaut hati sudah kehkehkeh
      Insyallah dilla akan uat nanti. tapi dari segi KOS dilla tak tahu baper
      sebab semua ditangung lah

      Delete
  3. Dillaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....pegi mana...Bangkok Bank ke ihihihih...alaa...jeles u oulss..pegi jalan-jalan Bangkok lah tu...naik MAS pulak tu :-)

    huhuhhu..bila sebut Bengkok JM frust tul sepatutnya dah fly ke sana bula Jum Jun hari tu tetapi terpaksa cancel sbb keributan keadaan politik di sana..nak pegi sorang terus dpt tentangan huhuhBurn tiket nasi baik MURAH je...tak kira..ada tiket murah nanti nak pegi jgak sbb tgk intro entri Dilla ni pun dh buat JM terliur

    Omaaaii godness...HEnsemmmmm Dilla...hensen sgt..mcm ni yg JM cari-cari..tinggi badan tough..ahahaha....nko berangan je lah JM..kalau rupa mcm ko ni mana da yg nak pandang...yg x hensem pun dorang pandang sepi inikan pulak mmat hensem mcm ni eheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. dilla pi naik MAS
      mmg best gillak
      sopan santun semua cabin crew ni

      Delete
  4. Alamk..mcm mana leh terkomen 2 kali ni..panjang pulak tu...ahahaha...ni mesti kes MAMAT HENSEM tu lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu dia JM....hahahahhaa
      penangan POLISI encem
      sangat encem POLIS ni
      aku agak ang mesti tak tidoq malam funa hahahaha (gelak syehtan ni)

      Delete
  5. Air botol macam tu, saya perasan kat Indon pun banyak & senang di beli...kat malaysia mmg rare items..hahaha

    Byk vavi berkeliaran kat temple tu? aiyoooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer DR...VAVI sangat banyak. cam takut nak lalu tapi cam tu lah keadaannya.
      Tempat tu TIGER Temple. Boleh bergambau ngan harimau tapi harimau cam mamai. Mungkin dia urang bagi minum ayer yang boleh memaikan barangkali.menarikkan? tunggu erk

      Delete