My Iklan

Thursday, 7 August 2014

SEBELAS RAYA

Kejap jer dah masuk hari kesebelas di bulan Syawal. Pada rakan rakan blogger dilla ucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHER BATEN. Andai ada tertulis ungkapan bahasa yang tidak menyenangkan mohonlah di maafkan untuk diri ini. Mesti korangs dah habis beraya erk. Tahun ni aku dan sister family terkejar kejar nak menghabiskan ziarah hari raya di rumah saudara. Almaklum walaupun kampong ku tak jauh tapi faktor jem sepanjang tahun terpaksa aku skip umah umah sedara buat sementara waktu. Penat giller marathon kat jalan raya ni rupanya. Almaklum sejak umah kampong ku terbakar tapak umah tu masih kosong. Nak buat rumah pun tak tahu sapa yang nak duduk. Tapi bila dah meningkat usia umur tua ni terpikir pulak satu hari nak duduk kampong. Takkan selamanya nak duk sini ajer kan. Alhamdulillah abang ipar serta kakak yang menjaga aku selama ini nak buatkan rumah untuk keluarga di kampong tak lama lagi. Wah semua dah berangan angan nak balik kampong selalu. Rindu nak makan pecal teppo kampong. Sedap woooo. Ni nak tapau balik bangi petang dah basi. Mampu nengok jer biarpun hati sedeh jugak benornya. Insyallah plan tengah dalam pembikinan. Lepas ni leh aa aku bawa Aca balik kampong nenek dia ni. Leh gi mancing gi sawah OH rindunya aku ngan sedara jiran sekampong. Nak nangis raser.... hukhukhuk!!

terima kasih pada my BIL yang menaja semua ini. Moga allah memberikan rezeki yang berpanjangan, amin. Gambar suasana raya pun tak sempat nak upload lagi. Raya ke enam aku & sister families terbang ke BAngkok. 1st time aku bercuti kat sini. Seronok giller lah. Makan best shopping best pendekkata memang semuanya best belaka. Tour kali ni hanya family sister saje so my BIL sewa sebuah bas untuk gi sana sini. Memang selesa sangatlah. Nanti dilla kongsikan pengalaman percutian kali ini. Aku memang dah siap nota setiap kali perjalanan you. Hahaha anak buah aku kata maksu dah jadi penulis untuk Instatravel. Maklum aku ni kan tak pandai nak menulis bagai so daripada aku lupa baik aku tulis siap siap kan.....

Adam kata 'bila maksu nak update blog ni? Gambar Adam banyak kan :-)'

Qeesya kata 'Jangan lupa photo qeesya kasi up sikit na '
Wah anak anak buah aku semakin comel ni memasing seronok bila datang berkumpul kat umah bangi :-)

Dobbot dah jadi kakak. Alhamdulillah astma dobbot dah semakin baik. Aku bersyukur dobbot dapat aktif seperti biasa :-)

Dua urangs anak buah aku tak dapat beraya kat Malaysia tahun ni. Kedua duanya tengah exam. Good luck sayang. Jangan sedeh sedeh pasti tahun hadapan kita semua dapat berkumpul lagi.

Kasih sayang yang tak ternilai. Senyuman kalian membuatkan hati ini sentiasa bahagia.

Jumpa lagi dilain cerita erk. Lagi lima minit maksu aca nak balik dah ni. Ada janjian ngan 'Mekda & Tiha petang ni'. Salam sayang untuk semua jumpa lagi na.

12 comments:

  1. Wahhh Dod dah nak bersara ke Dod?? Abis sapa nak jadi kameraman kat tempat keja ko Dod..

    Gambo makanan mana Dod gambo makanan?? Duit raya aku mana dod???

    Eh Dod, ko gi Thailand ko tak takut ke? Ko pakai baju merah ke kuning? hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dep kat BANGKOK ok jer
      piket tu kat tempat lain aa
      enjoyed sungguh duk bangkok
      shoping shopingan murah giller
      ** ala duit raya lupa nak jolok
      gambor makanan tu tggu raya kl pulak lah erk

      Delete
  2. Ohhh patutlah lama x update g bsngkok upanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam JM
      alahai sorry tak sempat nak habaq
      hehehee

      Delete
  3. Saya pernah gi BANGKOK Bank kat Leboh Ampang tu jew

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya Aidilfitri : )

    ReplyDelete
  5. dod, backpack kali ni aku pakai dua kamera iaitu handphone kamera aku HTC One, aku cukup puas hati la.
    Kalau perlu zoom, aku bawak actually aku beli untuk backpack kali ni, Canon SX170, batteri dia tak tahan dod, tapi long zoom dia terbaik..
    jadi ni dua je la aku bawak untuk backpack kali ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEP, TERBAIKLAH
      aku gi bangkok bawak satu jer camera
      berat nak pikul so surrender kna bawak satu jer lah

      Delete
  6. Dila.. nanti klu umah kg dh siap jgn lupa ajak kak min main pondok2 tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh kak MIN. ala hai teringat kita main masak2 ngan kak Nor pak Milatu dulu (AHAK) aduhai nostalGIAK aaaa kak mint :-)

      Delete