My Iklan

Thursday, 30 October 2014

CHOLEQ

Semalam kan hujan. Tetiba mekda call ajak ngeteh. Mana lak nak gi destinasi kali ni. Hujan pun tak renti lagi nih. Kul empat dah mula hujan alhamdulillah kul lima setengah time kaki nak menapak keluar hujan pun berenti sudah. Memang rezeki nak jalan kali ni mekdah. Dari minggu sudah mekdah nak ajak aku ke suatu tempat ni. Tapi lately ni masa ku begitu membizikan. Asyik tertunda ajer. Akhamdulillah impian mekdah nak gi tempat ni termakbul sudah. Choleq nama di beri.


Ini lah choleq tempatnya. Dekat Econsafe Jalan reko hujung sekali. ANTARA Kajang dan Bangi. Ada econsafe yang dekat DOWNTOWN tu. Sapa kenai prebetsabu Partyofballoon tu hah dekat ngan kedai Masvina tu ler. Parking shuntek punya. 


Terpaksa keluarkan GOPRO sebab nak dapatkan wide angle. Kamera dobok tak bawak sebab balik dari opis terus mai sini. Ala kopitiam relax cool tempatnya. Tu backdrop shintek untuk shoot ramai ramai. Tanda sokongan pada kedai choleq ni. Tapi tak dan aaa nak shot kat situ sebab MAGEE KETAM sudah ada depan mata.

Tak sah lau tak ambik gambar cam ni. Trademark choleq. Semua ni guna Iphone jar. Dalam baldi ni ada sos. Khas sos untuk Choleq tiada lain tempatnya.

CHOLEQ AYAM CHERANG. 1st time dilla makan ni. Sedap dalam tu ada isi ayam paru then ada kopok timun ala rojak ghitu. Tang kuah tu sodap.

Selalu lau gi makan makan ghini sokmo order dua gelas ayer. Kalau satu memang tak cukup. Kali ni tak dan nak order satu lagi sebab teh ais ni memang gelas besor harga rm2.50 x silap.

TARA!!!!!
Dulu masa gi Kemaman ada nampak magee ketam ni tapi x dan nak singgah. Semalam dapat dah rasa canner magee ketam ni. Cam magee kari tu cuma ada sikit tambahan. Portion besaq ketam fresh. Jenuh aa nak abiskan dua ketoi tu. Lau kat umah amik gunting ketam settle! Ni kat sini terpaksa makan ngan sopannya. Kuis kuis ngan tangan sambil pejam mata menikmati kuah magee ketam time hujan hujan. Hah mesti dapat rasakan canner. Hahaha mesti ada yang tak sabor nak gi sini. Ni pandangan dari TOP. Jap agi tengok.

Nengok ni ! Harga? Rm dua puluh hinggit. Berbaloi lah ngan ketam yang fresh ni.

Hampir satu jam jugaklah kat sini. Selesai makan kita urang pun balik. Insyallah nanti nak repeat datang sini lagi nak try lak menu lain.


8 comments:

  1. Hai dod, baru balik raya dari India ke dod?

    Anyway, I think photos kau kali ni memang thorbaik. Semua Gopro eh dod fotos ni atau ada dari henpon?

    ReplyDelete
  2. hahaha dep ko sajer ler tu
    ** Gopro satu gambor jer hah yang lain tu dari IPHONE
    connect GOPRO terus dari Iphone gitu kekdahnya
    mana yang leh snap guna iphone aku senang
    Gopro nak shot closeup kat ketam ni jadi wide lah sangatnya
    mai lah try magee ketam dep

    ReplyDelete
  3. huhu...bukan takat ketam, nampak macam iras-iras sotoong jugak di situ, waduh...sedap bangat tengok gambarnya saja dila, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ORGA,
      hang mai sini jangan lupa shot gambor lawo2 erk
      menyengat magee ketam tu
      kecuq ayaq liyuq

      Delete
  4. dah lama tak turun bangi... dah macam2 jugak dah ade kat sini....

    ReplyDelete
  5. Maggie ketam nie memang sedap :). Sebab dah cuba menu nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapnya miesha ...
      harga OK lah tu
      ada lagi harga magee ketam yang mahal kat PUTRAJAYA
      tapi ketam tu handsome
      nanti dilla nak try kat sana lak

      Delete