My Iklan

Sunday, 9 March 2014

AMMAR ZIYYAD

Waktu Jemma pregnant dulu bila dah nak dekat due masa tu lah kisah AMMAR tengah popular. Anak muda yang berkhemah dan atas dakwahnya mula di kenali selepas permergiannya. Waktu tu aku dan Jemma bersembang sembang cerita tentang Ammar. Apa kata ko namakan AMMar utk anak ko nanti Jemma. Aah lah sedap jugak nama tu kan, kata Jemma. Aku mencadangkan agar ko bacalah kisah Ammar tu. Nanti aku link kan cerita ammar tu ko baca erk. Selepas Jemma membaca kisah Ammar ni dia kata terus nak namakan Ammar jugaklah pada anaknya nanti. Sedeh lah kak kisah Ammar ni. Memang pun. Nanti andai satu hari aku terjumpa En Azam tu akan ku tunjukkan Ammar yang ko ada nanti.

Inilah Ammar Ziyyad. 

Semalam genap tiga bulan umur Ammar. Selama tiga bulan ini Mek Jemah telah bergelar seorang IBU. Kalau dulunya mek jemah lah model dilabangi kesana kesini tapi kini nampak gayanya mek jemah terpaksa menjadi model ibu dan anak. Tugasnya sebagai ibu memastikan agar Ammar sentiasa ada dimatanya selalu. Ammar anak yang baik. Seharian berada di Taman hijau yang agak panas ini Ammar sangat behave. Tidak nangis pun biarpun cuaca yang agak panas terik. Sangat senang menjaga Ammar ni.

Moga Ammar menjadi anak yang soleh...

Habis photoshoot terus lepak kat Wadihana. Terima kasih mekda kerna banjer kak dilla semalam....

8 comments:

  1. Ha'a sbb tu kita perlu nama yg baik2 maknanya kan sbb akan beri kesan kod org nya. Baik nya ammar eee geram cium ckit

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kata JM
      lau panjang namanya maknanya pun kureng
      adakala boleh jadi disebalik nama tu jugak kan

      Delete
  2. sedap pulak nama ni dila, tahniah untuk jemma and mekda jugak yang bakal jadi mak...masing-masing dah upgrade life :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha ORGA
      ang tak nak hire aku ke untuk photoshoot baby bump tu nanti ORga
      hehehehe

      Delete
  3. Ammar bakal model Acik Dila nih... besar sikit lagi pasti akan jadi mangsa lensa DilaBangi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ammar bakal ganti ibu dia mekda.....hahahaha

      Delete
  4. Wah dod, cam magazine cover la haha.

    aku kenal satu orang muda belia nama Ammar.
    Budi pekerti dia, tutur bahasa dia, semua tip-top. I think he is well raised-up by his parents.

    ReplyDelete
    Replies
    1. THANKS DEP..
      DULU CITE citer nak jadi editor magazine
      tapi tak kesampaian...

      Tu lah ammar
      BUDI PERKERTI YANG LUHUR
      mogga ammar ziyyad akan jadi sepertinya

      Delete