Thursday, 13 March 2014

DINNER

Hari yang berjerebu ni mood pun turut sama jugak. Nak punyai hati yang ceria mood kena baik. Minda kena fokus pada sesuatu yang positif. Keberangkaliannya aku rindu dia. Baru fly semalam status FB masih tak kelihatan. Mudahmudahan dia selamat sampai ke destinasi. Aku dah mula rindu. Maklumlah hari hari jumpa. 

Kakak aku lah.....
Dialah mak dialah kakak dan segalanya. Kakak ku dah fly gi Sepanyol. Rabu depan baru lah balik. Tinggal aku ngan cookie, kibumi & acap. Cookie & Kibumi adalah dua ekor kuceng yang kakak aku sayangi. So amanah aku untuk menjaga K & C ni. Acap bukan lah kuceng erk .......hehehe!

Dua ari lepas lepas opis hour aku gi makan ngan kawan baik tiga sejoli kat depan bangi KOPITIAM tu. Ayam penyek ap bila dah kul enam jadi THAI BBQ pulok. Dua syif kedai ni. Tempat best aa. Aku suka tempat ghini tak bising relax cool. Suasana santai macam macam lah nak rasa semuanya. Balik umah memang aku tak masak lah. Duk dua urang pun anak buah aku mesti balik lambat funya. So aku orderlah apa yang aku ingin rasa nak makan.

Banyak menu. Pilih je....

Menu kat atas tu menu sebelum jam enam petang erk.

Ada wifi free noks. Leh santai santai lagik.

Pineapple Fried Rice. Rasanya .... biasa ajer lah. Hereganya dua beleh hinggit. 

Tomyum ni kais kais macam biasalah. Herege dua puluh lima hinggit nko.

Udang salut baju tepong herege lima beleh hinggit.

Yang ni terbaik tapi sayang.... aku lupa nama menu. Aku selalu cam tu. Mudah lupa sesangat. Kalau sejuk ni memang sedap. Yang kunin tu nangka. Putih tu aku tak ingat pulak. Herege enam hinggit.


sUMBER : iphone acik

10 comments:

  1. Alang2 dah panas..air pun takde jer selalu.. jerebu pun yer.. maka makan luar dalam restoran berhawa dingin memang idea yang cukup bernas :D #sedapppp makann malam tu hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. BETUL TU TT
      semalam minum air kosong ja Air pandan Kosong
      mai lah try makan kat bangi

      Delete
  2. Waaa...... sedapnya desert dia tu.... mengancam la

    ReplyDelete
    Replies
    1. busy melanda semalam tak dan nak reply mekda
      memang sedap aaaa

      Delete
  3. dod tempat2 gini kan kita bayar untuk sewa dia, deco dia, apa2 je la, kecuali kualiti makanan tu sendiri...
    jerebu dahsyat ye dod...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya lah dep
      yang mahal tu kos sewa agaknya erk

      ** jerebu kat bangi teruk giller
      aku kena pakai mask wei

      Delete
  4. Suspend je tau jm ingat rindu sana ehem2 td heere
    Paling menrik desert tu ada buah laici. Jm ni jarang mkn luar so bila kwn tanya kt mana mkn sedap mmg no idea huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa JM
      janganlah terkezut erk
      rindu pada yang satu hahhahaa

      Delete
  5. bandar baru bangi memang syurga makanan....macam macam jenis kedai ada.
    pernah cuba nasi goreng morocco di restoren syarifah seksyen 8? sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dhsripsh mrmsng brdt
      roti canai pun sodapp

      Delete