My Iklan

Monday, 10 March 2014

CECARI MAKAN

Sabtu semalam ada agenda photoshoot khas buat Mekda. Sebelum Mekda balik Kelantan nanti elok ada kenangan sebelum baby Mekda ni melihat dunia. Sekurang kurangnya bila besar nanti anak mekda boleh menatap wajah mama yang cun dalam diarinya nanti.

Pagi Sabtu tu janji ngan Mekda kul lapan setengah tunggu depan pagar rumah. Mek Jemah pun nak ikut sekali. Mak Jemah wassup kul lapan setengah katanya Ammar baru bangun. Tak apalah ditungguin aja. Faham ada anak kecik tu tak payah rush sangat ya Mek Jemah. Cuaca sememangnya panas pun. Mek jemah kata gi lah sarap dulu tapi scooter aku kat workshop. Aku cadangkan kita sarap lah sekali nanti. Siapkan Ammar tu dulu.

Tetiba mekda call jom lah kita gi sarap dulu kak dilla. Nanti kita tapau utk mek jemah sekali. Tak pergi jauh mana sebab nak senang so kita urang decide sarap je kat sini.

Waktu ni aku wassup mekjemah jangan rush. Lambat pun tak per siapkan apa yang patut untuk Ammar tu. Aku pun order mana yang mampu tengok je. Tetiba mekjemaH sms dah sampai depan rumah. Alamak order tak sampai lagi ni. Ni Mek Jemah mesti tak baca wassup aku. Order sampai je aku terus telan. Bukan apa sian kat baby Ammar tunggu lama lama lak nanti. Mekda pun order serupa ngan menu aku. Not bad jugak lah rasanya. Masih boleh di beri markah.

Sedapnya teh ni. Dah lama tak gi old town. Makan cepat minum pun cepat. Nasib baik tak tersedak (hehehe). Sian kat Ammar kata mekda. Jomlah kita balik mekda.


Nyenyak baby Ammar tidor erk...

- Photo dari Iphone
kelabu asap je

8 comments:

  1. Baby Ammar nyenyak jew tidur... empuk kata nya... sejuk lak tu dalam aircond

    ReplyDelete
    Replies
    1. tetiba jew rasa nak beli aipong cam gini cantik gak gambarnya.. lps ni tak larat dah nak pikul DSLR sebab nak pikul baby lagi (o_o)

      Delete
    2. MEKDA, ammar anak yang baik kan
      untung lah ibu Jemmah

      Delete
    3. mekda, ada rezeki leh beli jugak nanti amik yang 5S punya erk

      Delete
  2. Best sesekali dpt jumpa kan past lak ada potographer yg pro tu gambar sume cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. jM, Insyallah kita akan gather gather nanti
      leh bawak anak mekda jugak JM

      Delete
  3. nampak macam hang dah hilang kawan merempit je dila untuk 3 bulan ni, hehe...happy for mekda, pasni mesti meriah blog hang dengan mekda as mekda junior join in :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iTU LAH orga
      AKU tak dak kawan nak pi ngeteh lepas ni

      Delete