My Iklan

Thursday, 6 March 2014

OLD MALAYA

Bukan lah Bola atau harimau Malaya yang aku nak cerita ni. Aku tak minat bola jadinya tak mungkin nak cerita pasal bang Bollah. Hahaha statement maut. mesti marah peminat peminat bola. Sorry lah brader... gurau je.

Aku hari ni bukan lah ponteng. Tapi terpaksa jugak tak kerja. Sebabnya scooter aku dah jalan setengah jalan lepas aku sarap pagi tadi. Tetiba macam nak press tu rasa nyawa cam tak sampai je. Kalau aku teruskan rasa rasa cam tak sampai ke Opis je nampak gaya. aku press perlahan lahan sampai jugak kat trafficlight dekat ngan kedai moto ni. Ekceli scooter aku dalam training nak rempit laju. Budak kedai moto tu kata 'akak bawak dulu tengok camana laju ke tidak agak agak akak leh rempit ke tidak, katanya. Dah seminggu lebeh aku bawak pusing gi keje rumah ngan opis memang tak leh nak rempit takat enam puluh je. pe barang... bila moto honda kapcai leh potong scooter aku ni. Senyum sengeh je tengok meter. So pagi ni memang nak kena hantar balik jugak jawabnya. nasib baik alhamdulillah aku sempat sampai kat bengkel moto ni. Aku parking chantek chantek pass tu aku call kakak aku suruh amik lah pe lagi. Minggu ni terpaksalah aku tumfang opismate aku lah. Scooter aku tak pernah sakit tapi bila sakit ghitu gayanya. Moga dia cepat sembuh.

Chantek ri ni call mekda tetiba mekda kata jom gi lunch. Aku suggest jom lah kita TRY OLD MALAYA Kopitiam kat Bangi Gateway. Tempat shuntek you relax cool. Makanan macam kat Kopitiam jugak. Aku tengok ada menu ROTI KAHWIN. Camana rasa erk. Nanti lah try kendian.

Makan sambil lepak lepak, cool!

Alamak watermark aku dah salah lah. OLD MALAYA only. No town bah

Lawo jendela dia...

Mekda kata kusi tu lau letak kat umah comey je....

Ni menu aku meekari. Boleh lah.....

Cool nyaman lah Orga, hehehe. Orga sokmo duk kat IG. Tu lah korang mai lah duk kat IG. Best wooo kan Orga kan. Bak kata dep hebatnya perkenalan pemilik IG yang punya minat serupa bertukar tukar fikiran. Bila sorang tak updated lama punyalah bimbangnya. Touching aku baca. 

Aku try cari mee sup tapi tak dek.

Ni pilihan mak yong. Sodap tak mekda....


Nak cari cendol bakor memang tak dek lah kat bangi gateway ni. Ni Old Malaya punya cendol.

So dah habis makan apa lagi gi lah bayor hehehee

6 comments:

  1. Telur sekerat je dod? Lokek nye. Tapi the cendol looks nice ye tapi cam sikit.
    Aku kan dod, aku kalau passionate about something, aku mesti all out. Public transport, penjimatan air, apa2 je la. Aku sekolah dulu dajal. Guru besar pun aku ketawakan masa perhimpunana sekolah, tapi sijil sekolah aku, guru aku tulis aku conscience person. Aku cerik makna conscience tu. Cam nak nangis aku aku ingat perkataan buruk. Tu la sampai ke tua ni dod, aku cuba buat apa guru aku nampak pasal diri qku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah ko memang aa dep...
      salute aku kat ang ni
      tu lah zaman skarank amat berbeda
      walaupun zaman tok nenek kita lagi perit tapi semuanya ada keikhlasan pimpinan
      nak uat cam no dep...terima dengan hati yang sangat PILU (ewahhh ) apa sudah
      ** dep
      tak yah lah touching2 sangat kan
      kang nangis sampai keesok
      puas nak mengelap air mato yo

      -------- nak telor sebijik harus rebus sdiri lah dep
      mana ada urang jual bagi penuh
      lau aku insyallah nak sodokah lau ada cafe macam ni aku akan buat
      makan jamu org makan sambil bersodokah mudah2an

      Delete
  2. Dekorasi kedai sgt menarik dan dekorasi makanan pun ohsem mesti harga pun ohsem kan

    ReplyDelete
  3. nasi ayam dia rasanya boleh laaa.... banyak dan ayamnya besar.... air cendol pun besar

    ReplyDelete