My Iklan

Wednesday, 16 October 2013

MOOD CUTI

Ramai di kalangan rakan rakan kita masih bercuti lagi waktu ni. Lagi yang jauh jauh tu pastinya tunggu minggu depan baru nak mula kijo. Tak terkecuali diri ambo. Walaupun dekat tapi nak cuti jugak. Tak kira hahaha! Tapi esok dah start kijo erk. Boss dok ingatkan ambo pasal KPI. Alamak tak siap lagi KPI ambo. Maklum nak ujung tahun. 
Semalam balik raya Kuala Selangor. Tapi balik hari je. Kununnya nak balik lepas subuh syapie tapi terbabas lak. Sudahnya lepas sembahyang raya. Sampai KS dah pun pukul dua belas adui perot menyanyi sudah. Terbayang bayang daging masak sambal penangan masakkan abah ACA. Sedep sangat sampai lupa nak ambik gambor.

video
My dobbot. Baru dapat jumpa dan sudah beransur sihat alhamdulillah. Dobbot nak jadi kakak sudah.


Hilang rindu sekejap. Suka melukis suka main tab semuanya suka. Janji nak bawak gi FARM IN THE CITY kat Sri Kembangan nanti. Tak sabar sabar dia nak gi. Esok ke Maksu petang esok ke. Maksu kata end month nanti kita gi bila abah aca tak sebok. Abah aca sebok ngan sekolah dia. Kena tunggu hari cuti kay. Mesti tak sabar nak gi Farm In The City ni khen. Mak su pun tak sabar jugek. Nanti kita janji ngan Mekda. Leh bawak dobbot sekali.
video
Dia rindu sangat dengan KAKAK Fara & Kaka Nana. 


Pukul lima setengah gerak balik Bangi. Takut jem ler walaupun aku tak drive tapi sian urang yang jadi drebbar sebelah ambo hehehe. Rupanya jalan clear benor. Ikut jalan KOPI tembus jalan belakang kilang tak lama dah sampai bangi yeha. Pekan Kapar pun semalam clear dari jem.



Sampai Bangi dah nak maghrib. Singgah hantar bontrot kat umah kaklong kejap. Tak sempat nak masuk pun singgah kat pagar sebab memerot lak tetiba. Sampai umah Cookie dah tunggu. Sian dia merindu tuan kedaung yang sedang berada feeling feeling citi kat KOREA. Sabor lah Cookie jumaat ni tuan kedaung akan balik. Isnin akan fly lak ke Mesir. Mesti cookie kena tinggal lagi.


8 comments:

  1. dobbot ok dah dod? tu hari ko ceta kat blog ni dia warded kat spital ye

    ReplyDelete
  2. Dep...tapi bunyi kahak masih ada
    aku teringat lak anak arwah pemain bola sepak yang meninggal tu. sepatutnya dobbot pakat alat CPAP tu. Tapi sian dia tak tahan lama mgkin lemeh kut sebab kena serkup muka ghitu. Semalam nafas dia still bunyik lagi tapi tak seterok dulu kata maknya. sian dobbot

    ReplyDelete
  3. Mesir?..jauh tu...Selamat hari raya Qurbna Dila :-)

    ReplyDelete
  4. Sama sama JM
    bila nak gi Singapore tu? :D

    ReplyDelete
  5. banyak ke makan daging kak dila weiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. abah ACA punya penangan daging sambal mekda...pergh!!!! sedap gilllek

      Delete
  6. salam perkenalan. pertama kali dtg sini. selamat hari raya haji : )

    ReplyDelete