My Iklan

Wednesday, 26 February 2014

FIREFLY

Throwback...
Terjumpa pulak photo dalam iphone semalam. Nak posting entry ni lama dah tapi terlupa. Waktu gi Kelantan balik harian. Balik harian nko! Ko mampu? Hehehe keja giller kan. Balik hari dalam masa satu hari. Sebab nak try rasa naik FIREFLY. Mekda gelak giler giler tengok kita urang dalam bas. Hahaha seumur hidup mekda kata dia pun tak pernah nak naik bas KB ni. Ala biasa lah mekda kita adventures ma. Kena xplore lebeh. Memang best aaaa. Best mbangget. Selesa pun jugak. Waktu booked ticket rm70 returns.


Bila tengok stewardess FF ni semua cun cun. Stylo beb. 


Lebih kurang sejam jugaklah baru sampai Airport Ismail Petra. Perjalanannya memang bestlah. Tempat duduk pun luas. Semua photo ni aku guna Iphone. So picture tak cun mana lah.

Breakfast dulu harus erk. Cool...tenang jer kat sini.



Starbucks jer ada kat Subang Airport ni. Layan kejap nak nunggu kenyang. Baru best nak jalan.


MY DIVA! Dia urang ni gengkakijalan. Tapi best sheolss Fire Fly ni. Kekadang terasa Jet kita yang punya. Relax tak lah tergesa gesa nak tutup pagar kalau lewat sikit erk. Tunggu ticket promosi lau nak dapat ticket murah kay. Ticket yang kita urang tujuh puluh hinggit ja. Destination Kelantan. Kenapa Kelantan? Saje nak jalan jalan nak makan 'collek' nak naik bas gi PCB. Kerja giller lah kan.


8 comments:

  1. terbaik la dod travel cam gini pandai2 sendiri nye kan?
    foto lawa dod, boleh tahan ye iPhone ni?

    eh dod, ko cerita sikit dod, mana ko beli Dendeng? aku kalau bawak balik Msia pun aku beli kat Geylang Serai je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha DEP Iphone Fai lor

      Dendeng tu every year big boss bagi kat semua staff
      x silap aku tu kilang ada kat gombak
      memang sedap aaa dep

      Delete
    2. ooooo bos ko kasi, ingat ko buat sendiri...
      cina suka la benda ni tapi dorang punye "bak kwa", kita tak bleh makan. Berkilat2 ko dorang punye daging2 tu, kaler merah nyala2...

      ko baik cek dod, bos ko kasi tu ok ke tak? hahahaha

      Delete
    3. wei dep agak Ko
      tu Malayu yang buat ma
      nanti aku google nama tempat tu
      memang sodap...

      BA KU tey ko giller nak makan dep?
      hahahhaa tobat nasuha

      Delete
  2. Kak Dila... nanti kita buat kerja giler sama-sama yer........ nak gak terbang sama-sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM nk ikut heeee sbb belum pernah naik firefly jugak...ngada2 kan

      Delete
    2. harus mekda....
      leh bawak dak baby mekda jugak
      *
      Mekda..kak dilla terasa nak cari GUPROHERO3 cam ni
      gadget owesome nih

      Delete
    3. Hahahaha JM kan duta AA
      leh ajer try naik Fire FLY ni
      memang besttt aa JM

      Delete