Tour Guide kita urang ni tak sabau sabau nak bawak aku dan cik Minah menjelajahi misi untuk hari tu. Mood muka happy ja miskipun perot dah mula lapor nyah.
'Kakak ku ' memang terbaik lah. Terima kasih atas keprihatinanya (ngeh ngeh ngeh).
Dari Airport kita naik taxi sampai bandar KB. Charge tiga puluh hinggit. Nak kata murauh atau tidak orang cik molek ja tahu ni.
Singgah pasar Khaty. Mekda mesti kata pandai pandai jer ubah nama pasar khadijah demo ni (hehehe).
beli serunding ye dod?
ReplyDeleteyang bertingkat kueh apa tu? kueh baulu eh?
Dep, itu kuih baulu itik
Deleteada lagi jenis kuih baulu kelate yang sedap
tapi aku tak juppo kat pasor khaty ni
Dep, kat pasar Khaty ni memang banyak aa kuih2 Rare cam ni
Deleteteringat zaman dedulu erk dep...zaman mak aku duk dapur
Bahulu yg dibuat dengan nise a.k.a manisan sedap... saya memang kalau balik KB mesti beli bahulu tu.
ReplyDeleteDah ok blog Kak Dila ....
mekda tq ya
Deletetunggang terbalek layout blog kak dilla ni
Saya suka bahulu kelantan..lebih2 lagi yang tepi jalan tu..dorang bakar bahulu tu cara tradisional. Time kt kelantan ritu..berbijik2 juga la saya telan..hahaha. Balik kl saya beli online dari mudah.com..tapi manis giler.
ReplyDeleteZila, baulu kelantan memang best
Deleteoo x tahu lak ada yang online
kawan yang balik kelantan sokmo beli baulu nih
yang belakang kueh baulu tu kueh lompang eh yang boleh ada macam2 warna tu ye makan ngan kelapa.
ReplyDeletewah ni semua kueh kueh antik sey...
Dep kuih rare
Deleteagak agak kat singapore leh jumpa ke kuih tu erk
Bahulu cicah dengan kopi best....sedap.
ReplyDeleteMKL...
Deleteteringat masa kecik kecik dulu kan
cicah ngan kopi duk tepi tangga (tu aku aa tu) hehehe