My Iklan

Thursday, 27 February 2014

KELATE OH KELATE

Tour Guide kita urang ni tak sabau sabau nak bawak aku dan cik Minah menjelajahi misi untuk hari tu. Mood muka happy ja miskipun perot dah mula lapor nyah.

'Kakak ku ' memang terbaik lah. Terima kasih atas keprihatinanya (ngeh ngeh ngeh).

Dari Airport kita naik taxi sampai bandar KB. Charge tiga puluh hinggit. Nak kata murauh atau tidak orang cik molek ja tahu ni. 


Singgah pasar Khaty. Mekda mesti kata pandai pandai jer ubah nama pasar khadijah demo ni (hehehe).


11 comments:

  1. beli serunding ye dod?
    yang bertingkat kueh apa tu? kueh baulu eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dep, itu kuih baulu itik
      ada lagi jenis kuih baulu kelate yang sedap
      tapi aku tak juppo kat pasor khaty ni

      Delete
    2. Dep, kat pasar Khaty ni memang banyak aa kuih2 Rare cam ni
      teringat zaman dedulu erk dep...zaman mak aku duk dapur

      Delete
  2. Bahulu yg dibuat dengan nise a.k.a manisan sedap... saya memang kalau balik KB mesti beli bahulu tu.

    Dah ok blog Kak Dila ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekda tq ya
      tunggang terbalek layout blog kak dilla ni

      Delete
  3. Saya suka bahulu kelantan..lebih2 lagi yang tepi jalan tu..dorang bakar bahulu tu cara tradisional. Time kt kelantan ritu..berbijik2 juga la saya telan..hahaha. Balik kl saya beli online dari mudah.com..tapi manis giler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zila, baulu kelantan memang best
      oo x tahu lak ada yang online
      kawan yang balik kelantan sokmo beli baulu nih

      Delete
  4. yang belakang kueh baulu tu kueh lompang eh yang boleh ada macam2 warna tu ye makan ngan kelapa.
    wah ni semua kueh kueh antik sey...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dep kuih rare
      agak agak kat singapore leh jumpa ke kuih tu erk

      Delete
  5. Bahulu cicah dengan kopi best....sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MKL...
      teringat masa kecik kecik dulu kan
      cicah ngan kopi duk tepi tangga (tu aku aa tu) hehehe

      Delete