My Iklan

Wednesday, 18 September 2013

REZEKI JANGAN DI TOLAK

Morning semua. Arinih ambo MC la. Sepatutnya dah start kijo tapi ambo kene allergic pulak. Sian wajah ambo. Moga kesakitan ini ada rahmatnya, amin.
Nak cerita lagi pasal Family Vacation yang tak habis ni. Percutian ini di taja sehabisnya oleh my BIL & my Lovely sister. So ambo memang tak tahu berapa kos kesemuanya. Moh lah kita layan photo2 yang sangat banyak ambo shot kali ni. Seingat ambo masa kat US OSAKA dulu macam tak ada PARADE. Seronok dapat tengok PARADE kat USS ni. Suka tengok character ' BEttyBoop'. PARADE start kul lima. Sambil sambil tu dengar four musical singers tu. Sedap juga lagu lagu depa. Seronoknya VACATION kali ni tiap sorang dapat Meal Voucher $50 dollars sorang. So x dengan 13 urangs seronok x terkira lah kami semua. Ni tajaan dari travel agency. Sepatutnya hanya dapat $10 dollars saja memandangkan kelewatan mengambil kami semua dari Century Hotel tu depa bagi lebeh sikit tambahan. Alhamdulillah.....

dia urangs ni penentu ride mana nak dimulakan dahulu. Ambo follow.....

The hiphop dance group that continues to make FILIPINOS prouds. (PINOY)


Hujan lencun semuanya. Bila hujan pasti lapor. Singgah lunch di DISCOVER FOOD COURT. Lane no 3 'MALAY CUISINE' tapi tetap Q erk. Menu 'nasi ayam penyek & Nasi Ayam'. Habis ride masuk je sini semuanya dah tersedia atas meja. Tq sister....


Jom kita teruskan perjalanan. Dah kenyang memasing banyak energy. 


Tetiba muncul character si 'BettyBoo'. Berkejor2  peminat si BETTY  nak amik gambor :-)


Terpinga pinga tetiba ambo dengar ada urang nyanyi. Wow best 'THE CRUISERS' punya sore. Stylo bila dancing. 


8 comments:

  1. wahhhhh terbaik la dod.
    Yang lain2 karakter ko tak jumpa dod?
    anyway, kesian gelpren woody woodpecker tu tenggelam kat belakang dod.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain karektor aku jumpa masa PARADE je. Perjalanan agak terbatas sebab hujan sampai ke petang dep

      Delete
  2. ala...Maman tu lagu "Warisan Wanita Terakhir" tu suara dia la.
    Zoul tu adik M Nasir, muka sebijik gitu kan.

    Dod ada orang kan dod pergi USS dua hari dod, satu hari tak cukup nak game.
    Tapi kawan2 aku cerita, Halloween kat USS paling gempak.
    Dorang bukak USS malam2, lepas tu dorang lepaskan hantu banyak2...seram giler gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah kalau ghitew GAYA dep alamat aku semput kat situh gak
      masuk mummy tu pun seram tapi aku tahan je


      ** HAH lagu tu aaa baru aku ingat

      Delete
  3. WAh..semua gambar ohsem..tak sabar nk pegi next two month :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah best tu...
      nanti shot banyak banyak gambor erk JM

      Delete