My Iklan

Sunday, 29 September 2013

JALAN JER

Pagi ni ambo jalan sakan. Penat jugak tapi syok jugak. Semalam jalan ngan mekda. Rini pepagi Uyie lak kawan mekda call. Kunon nak teman kan gi kenduri kahwin tapi tetiba kad kahwin kawan tu ilang. Lor...camana nak gi lau kad tak dek. Mestinya tak ingat jalan. Ambo lagi lah. Uyie kata jom lah kita gi sarap. Leh je memang tak sarap lagi ni. Kul sepuluh Uyie datang rumah. Nak gi mana kita. Masa tu terpikir pikir mana nak sarap ni. Pusing bandar baru bangi banyak kedai yang lom bukak lagi. Dah lama tak sarap kat NUIN. Tapi cam tak best je. Jomlah kita cari kat belakang Haji Tapah tu. Presint 14 tu banyak kedai makan. Kita urang pun gi sinun. Banyak kedai makan penuh. Passtu jumpa kedai makan sebelah bank rakyat tu macam tak penuh sangat. Makan nasi lemak + itik masak itam. Perghhh...sedap giller. Orang Kelantan kan pandai masak. Teringat gi Kelantan arituh ada gak makan itik masak cam tu. Terasa sedapnya ......
Passtu Uyie kata leh tak teman kan gi MAEPS jap nak ambik barang katanya. Skill Malaysia KEEK tengah bersidang di MAeps rupanya. Wah tingginya aku nak panjat tangga tu. Belum naik gunung JOGJA lagi ni. Menapas aku pagi ni...nasib tak semput. Kena aircond ilang penat. Ada band lah kat luar tu. Tapi macam lagu metalica lah pulak. 
Pagi ni jalan clear lagi. Ni tengah nak memusing ke Haji Tapah. 

Sampai kat MAEPS. Kat sini lah band tu. Macam macam lagu ada. 

Penuh parking. Ni semua secretariat punya park. Tengok motor bawah tu.... ko ado?


Wah jalan lagi dah nak sampai Keyell aku. Panas terik ni.



Aku dah sampai de CURVE. Parking kat IKEYAH full sudah. Dalam Ikeyah usah criter le. Bersenggol sengol trolly lagi. Hajatnya tak beli apa tapi terbeli jugek.


DRALLA Copping board. Dah potongpotong leh gulong gulong. Owesome ghitew. Herege sembilan hinggit lebeh je.


Comel bips ni. Dulu aku penah beli untuk ACA. Nak beli lagi untuk sapa lak. Suka tengok children department ni. Unik kesemuanya.


menatang ni lah yang aku dok cari ni. Arituh gi ngan mekjemma tak nampak pulak erk. Nak buat props kununnya. Dah gi bawah tengok tak dek stok le. Frustnya makhencik. Herege enampuluh sembilan ajer.


Jamu mata sambil cari ideya. Ada katilkatil yang sangat cantik tapi malas nak snap sebab sepah sepah. Agaknya kakitangan Ikeyah dah tak kuasa nak menegah pengunjung Ikeyah supaya behave. Lau aku jadi security pun penat nak cakap. Kang kemas kemas sepah balik. Nak tengok lagi Ikeyah ni singgahlah IG ambo erk. 


12 comments:

  1. wahhh..sakan betul berjalan ni..sampai ke ikea tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA LIZA
      plan yang tetiba
      sekali jalan sampai lenguh lenguh lutut

      Delete
  2. Dah lama saya tak pi Ikea.... teringin gak nak makan meatball yang orang sebut2 marbelus sangat tu kat Ikea

    ReplyDelete
    Replies
    1. MEKDA...
      arituh ambo gi ngan mekjemma mak aih nak beratuq lah pulak
      jenuh berdiri mekda

      Delete
  3. Dah lama tak pegi IKEA..rasanya baru sampai sana sekali yer..3 thn lepas

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah JM lamatu
      tahun ni ambo dah gi dua kali dah
      nak gi skali lagi nanti nak beli baby bed tu utk PROPS shooting

      Delete
  4. Dod sign denso tu dod, aku ulang north south hiway dalam bas mestiiii nampak dod

    ReplyDelete
  5. MAKA LAU ANG NAMPAK LAGI DEP INGAT LAH AT AKU! hahahahhaa

    ReplyDelete
  6. saya sekadar cuci mata sahaja hehehehe.....tak berapa minat shopping barang gini. biasanya akak dan mak saya yg rajin

    ReplyDelete
    Replies
    1. TP, ambo pun suka jamu mate
      tapi bila dah jumpa dihati...hahahhaa mampu gelak je lah
      sebab budget tak cukup

      Delete
    2. tunggu bonus, kompom borong punya hihihi

      Delete
    3. hahahaa TP
      itu pasti ya
      mahu aku sewa lorry kehkehkeh

      Delete