My Iklan

Tuesday, 17 September 2013

FAMILY VACATION

Alhamdulillah kali ni dapat menjejakkan ke bumi Singapore buat pertama kalinya. Sepatutnya this week (jumaat) plan nak gi ngan anak anak buah yang sedang bercuti. Tetiba my sis kata dis weeklah kita gi boleh bawak ACA sekali. Wow seronok aa boleh bawak budak comey kali ni. Kesian kat Aca nak gi hello Kitty pun x pergi pergi jugak. So last week Selasa tu habaq kat Mama Abah Aca get ready ngan passport erk. Hari Rabu tetiba lak ACA masuk spitai (ashmatic). So abah ACA kata tak leh nak gi cam ni. Kalau discharge nanti sure ACA tak leh jalan jauh. Ticket, Hotel semua dah booking. So gegurls lak kena cari kawan ganti tiga kekosongan. Macam goreng pisang panas kekdahnya kekosongan sudah pun terisi. Sabtu pagi gerak ngan dua buah keter. Drebbar ambo paling lambat sebab pagi tu ada usrah. Alim drebbar ambo ni (heh heh heh). Kul dua belas baru nak gerak. Jalan di persimpangan NILAI jem ala teggar ghitu. Photo perjalanan banyak dalam INSTAGRAM. Singgah dua R & R dan selamat sampai JB jam lima setengah petang. Kami duk kat Century Hotel dekat sangat KSL MALL JB. Teringat dulu masa trip LEGOLAND duk santai malam kat MARINA BAY. Jauh jugak nak menapak mana mana khen. 

Mercu tanda UNIVERSAL STUDIO. Kat Osaka JAPAN Globe ni agak besar sikit.

Dah nampak dah SENTOSA ISLAND. Wah semua pakat xcited erk. Dari Century nak masuk Singapore ni kita urang semua naik ALPHARD. Tiga belas urang kesemuanya. So para lelaki naik keter. Dua buah keter satu Alphard. TERIMA KASIH pada my BIL & Sister kerana menaja VACATION ini. Masa ni tak sabau sabau nak tengok USS nih. 


Dua drebbar ambo dari Bangi ke JB. Sampai Singapore depa relax jaaa


Ya beddahhhh dah boleh masuk dah.
Dok leka shot sini sana tetiba bila ku pandang kiri eh mana semua urang? Maksudnya mana saudaraku semua?? Dah hilang? Ayoo.....pastinya dia urang nak tinggalkan ambo. Budak2 ni tadi lepas dapat pass express ticket pastinya dah menuju ke ride khen. Kakak ku abang ku mana? ayyo .....rasa macam sorang dah. Tak lalu nak jalan rasanya. Memang lah leh juppa kat gate nanti tapi rasa macam tak best lak. Lama ambo tunggu kat corner tu. Nak lalu terus kanan ke kiri ni. setelah hampir dua puluh minit menunggu ambo redah je jalam kanan menuju ke Transformers RIDE. Nak masuk ke tak? Macam tak best lah rasa sorang sorang lagu ni. Duk lepak kat tepi corner tu jap lah. Sembang sembang ada satu makcik tu dari MUOR katanya. Dia pun hilang anak entah mana tetiba tertinggal macam ambo gak ni. Nasib baik ada kazen dia duk sama sama jalan. Tunggu punya tunggu ambo nampak kelibat anak buah ku yang paling XCITED sekali tu. Rupa rupanya dia urang pun sedang cari ambo gak....


TRANSFORMERS menjadi pujaan ramai. Masa kat main enterance tu jumpa pulak kwn opis. Tu yang bdk2 ni ingat ambo gi ngan demo tu.


Seronok mata tengah souvenir shop yang ada merata rata dalam USS ni. 


Nampak tu cuaca. gelap tak lama kemudian hujan tersangat lah lebatnya. Waktu ni ambo dah juppo kakak & family. Lega rasanya....
DAK dak ni kata ' Lain kali kena jaga Maksu taw. Ilang sorang rasa tak sronok lak katanya'

12 comments:

  1. Aku ingat ko dah gi naik gunung kat Afrika sana dod.

    ReplyDelete
  2. hahaha dep...
    naik gunung alamatnya aku tak sampai MALAYSIA lah wei semput sih

    ReplyDelete
  3. wahhh... seronok kemahen nih.... ;)

    kita tah bila nak sampai nye pon tak tau.. buku merah pon takde... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buku Merah kita baru renew awak. tak jadi Gi Umrah arituh dapat cop sini lak dengan Rasminya hehehhee

      Delete
  4. Wah..bestnya jenjalan..tak sabar nk ke sana jgk..lagi 2 month on my besday day heee..naik roller coaster tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM
      BATTLESTAR GALACICA tu close aaa. Rugi tul. under renovation. Ntah apa nak di reno pun tak tahu.

      Delete
  5. TRANSFORMER tu best giler.... Kak Dila tak naik ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekda, best giller khen
      tang Q tu punya lah panjang. Nasib beli xpress ticket, melangkau je

      Delete
  6. Jurassic park ko naik dod, tu ok jugak. Mummy pun ok jugak. Anyway dod, love the colours of your photos. Tempat warna warni cam gini boleh nampak kecantikkan foto2 tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dep,
      masa nak masuk MUMMY tu kena lak simpan beg. Locker hampir penuh. sian kakak aku kena pegang beg2 dak dak ni. Imagine kami 11 urang yang masuk mummy ni dep,....semput kakak aku ngan hujan lagi

      Delete
  7. mummy tu ah-ah kena letak barang dalam locker...benda tu dah la gelap gelita kan...
    Shrek 4d ko gi dod? lawak giler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. shrek aku x dan nak masuk dep
      tapi masa kat Uss Japan aku sempat gi
      kan ke sama je ke erk?

      Delete