My Iklan

Saturday, 28 September 2013

RUMAH MAKAN CIBIUK MALAYSIA

Hi Salam Hari Sabtu. Angan angan nak gi kerja arinih. Tapi tetiba tak jadi lak bila dah kenyang gara gara sarap ngan Mekda pagi ni kat Tefian Bangi. Hahaha nama Mekda jugak khen. X lah sebenarnya memang malas nak gi Opis. Nak rehat rehat lah sebab esok ada plan nak jalan. Ni cerita petang semalam ni. Dua hari lepas kawan opis ada kata try lah makan kat CIBIUK. Bunyi cam pelik ja. CIBIUK tu apa mmg tak nah dengor pun ambo. Kawan opis kata gi try lah makan kat situ tak jauh mana pun. Sapa tahu kedai MAEL SAVE atau pun LAMAN GRILL milik Chef Sabri tu memang tau lah. Sekali tu nak gi tak jadi tapi ambo gi makan kat PONDOK MALINDO. Nanti kita cerita tentang Pondok Malindo ni kendian kay. So semalam call lah Mekda. Jom kita gi CIBIUK Mekda. Anna kata ada PISang Cheese (gulp). Tu kan pebret Mekda masa kat Bandong khen. Akk dilla teringin nak rasa pisang cheese tu. Camana gayanya. So petang pukul 5.30 ptg ambo dah bersiap sedia nak thumprint ni. Ambo nombor satu boh, hahhahaa. Ambo rempit .... x kira lah lau leh nak kalahkan si TEGAR tu. Dia ada motor rally ambo ada scooter. Hah sampai jugak dengan waktu yang dah ambo speed laju ni. Mekda as usual dah tunggu. Tu Mekda kabor pagar khas ambo. Huhu ambok pun gi parking scooter masuk rumah dulu ambik nyawa. Nyawa iphone lah boh. Kang batery kong rugi je. Cam biasa edisi jalanjalan cari makan kenalah bawak gadget bagai cuma Nikon je x bawak. Bawak je yang simple2. Samsung dah memang ada dalam beg mmg tak pernah tinggal. Sampai je kita urang pun pusing pusing dok cari CIBIUK ni. LAndmark yang Anna bagi tu jumpa tapi Cibiuk ni nyorok celah mana lah. Nasib Mekda ni rally nyer drebbar. Kona kona masuk taman bagai akhirnya jumpa jugak. OOO dah lapau ni. Wow shuntek susun atur CIBIUK ni. Cuma kusi tu licin. Lau duk tak stabil memang leh tergolek terlentang so be careful. Capai menu kita urang pun order. Bila order makanan sampai wah sonoknya. Nak lah shoot seketul dua buat permulaaan. Sekali nak capai phone....mana phone ambo? Aduiii tertinggal kat rumah ko. Alahai tak pnh tinggal phone kenapalah arinih tertinggal pulak. Hancurnya hati ku ewah.....ala uolls kan tak tahu. Ambo kan jenis ghitu. Phone tu ibarat kekasih hati. tak nak lah ditinggal tinggal. Tapi dah nak jadi. Nasib ada samsungni.....teringat kat Jemma pulak. Kata tadi nak follow kita urang. Camana gaya nak call sebab ambo tak ingat nombor phone mekjemma. Mekda lak tak ada nombor mekjemma. Adui....harunya. Sian makbuyung  nak makan nasi CIBIUK. Nasib baik ingat nombor phone Anna. Minta mekjemma roger. Alhamdulillah dapat jugak. Tapi masa ni mekjemma lom sampai lagi. Ambo ngan mekda puluun habis nasi liwet ini. Sedap mbangget sih!

Ini adalah set nasi LIWET KASTROL untuk dua urang. Harga Rm27.90 x silap. Banyak nasinya leh kongsi tiga urangs.....


Gaya urang happy dapat makan nasi Liwet biarpun pertama kalinya hehehe


Yang diates itu namanya SAMBEL dek non. Waduh ....sambelnya 'nyocok sekali' dong. Pantes menahan kepedesannya. Lagi itew namanaya PISANG CHEESE loh. Menurut mekda pisang cheesenya sungguh lain yang ada di Bandong. Tapi gue kok enggak suka. Sebabnya manis sekali....waduh ditambah sirap gula itu lagi menyengat kemanisannya. Gue suka lagi pisang goreng dek non....


Makyong Jemma yang happy....


6 comments:

  1. waduh-waduh mbakyu .... memang meletop sih, sedap bangat nasi tu makan ngan sambal

    ReplyDelete
  2. Mekda lps ni kita nyocok kat PONDOK MALINDO ya

    ReplyDelete
  3. dod terbaik posting ni dod..
    the photos and review are awesome..

    ReplyDelete