My Iklan

Saturday, 5 January 2013

UMAI CAFE

Morning breakfast ingat nak hi KOPITIAM. Setengah jalan berubah pikiran lak. Kata kat SR moh ler kita gi breakfast kat UMAI D'LAke. Agak agak dah open ke pagi ni. SR kata ok je oklah cam ghitu. Bukan apa tetiba teringat cengkodok pisang tu. Terasa terasa bagai di depan mata. Sampai Putrajaya Lake kul 8.30. Nampak crew tengah bersihkan cafe kat atas tu. Aku tanya kul baper nak open ni nampak kat pintu CLOSED je tu hah. Dia kata kul 9.00 kak. Ok lah tu ada lagi setengah jam. Snap situ sana depan belakang guna TAB je hah. Maklum gadget semua kat workshop. Time ni rasa rindu pulak. Kul sembilan suku jugak dia open pun apa lagi terjah masuk. As usual SR kata pepagi mmg ramai. Abang abang naik sikal semua ngeteh sini. Rugi lah Jemma tak ada pagi ni. Tapi sempat calling Jemma yang nak merasa cengkodok pisang Umai. Depa sampai lambat sikit aku ngan SR dah dua kali order tu hehehee Kuat makan tol kan. 
Best aa makan kat Umai ni. Harga murah giller compare kat bangi. Memang sangat puas hati. leh datang lagi lau ghini kan.
Cengkodok pisang aku sangat ni. Harga Rm2.50 aje. Ada yang tanya kat mana Umai ni. Terletak di BANGUNAN ANJUNG MONUMEN ALAF BARU PRESINT 2 PUTARAJAYA. Orang memang lah ramai. Kusi duduk silih berganti. Pagi tadi jam 9 pun orang dah mula ramai. Kena sabor menanti lah erk lau nak makan sini.
Nasi lemak ayam herba + telor Rm7 hinggit
Pamos kuih udang Umai. Ni RM3 hinggit. Ada dua kuah sos & kuah kacang.

4 comments:

  1. hehehe... makan tah hengat dunia.... breakfast + lunch....

    ReplyDelete
  2. Hahahaha makan tak ingat tadi tu SR

    ReplyDelete
  3. tak tahan tengok cucuq udang tu, ada kuah kacang. selalu kuah sos jer, tak best makan dengan kuah sos. dulu masa keje sony, selalu lepak makan cucuq udang dekat gerai area sungai merab depan Denso tu...lupa pulak, apsal tak roger? kalau tak boleh bekpes sama-sama :)

    ReplyDelete
  4. ORGA
    nanti kita plan sekali lagi bekpes kat Umai erk

    ReplyDelete