My Iklan

Wednesday, 2 January 2013

WORK WORK WORK

Ceria pagi di hari Rabu. Walaupun  terbangun lewat pagi agak kelam kabut jugaklah. Dah tercuti sekian lama   rasa nak pi opis rasa liat ja. Terbayang jalan yang jem. Tq pada Jemma yang sudi jemput saya tumpang kereta pagi ni. Scooter ku meragam dah masuk workshop. Sehari dua ni baiklah dia. Boleh merempit seperti biasa.
Bas Mini pun menjalankan tugasnya dipagi pagi cam ni. Mana yang rindu kat Bas Mini ni leh tatap puas puas. Hanya kat Bangi je yang ada Bas Mini cam ni. Teringat kisah dua tahun lalu. Drebbar Bas Mini ni beli goreng pisang kat atas bukit tu lupa lak nak tarek handbreak, maka jatuh terjunam bas ni ke longkang. Pe yang kelakornya drebbar bas ni berlari lari mengejor bas ni yang laju turun ke bawah bukit.
Sambil tunggu warna hijau menyala ni terpandang pulak kiri kanan jalan. JUST nak sharing berapa ramai yang ambik kira pasal benda ni. Masa ni mesti mood tengah seronok nak mencacak cacak papan tanda ni tak kira kat mana lokasi sekalipun. Tujuannya tentulah nak bagi senang untuk mencari lokasi yang di tuju. Apa yang menjadi persoalan selepas habis majlis macam ni banyak papan papan tanda pengantin ni terbiar begitu saja. Tu salah menjadi kemarahan Pihak Majlis Daerah. Kena lah kutip satu satu disetiap destinasi yang ada. Tapi memang tak rajin lah kut nak buat macam tu walaupun HARUS Kena gak lakukannya erk.
Sampai pun dah kat opis den. Kat sini lah kena parking keter selalu. Ni time tak banyak keter rini semua ada yang staff gi skool ni. Lau tak susah gaban nak cari park yg kosong. Meraban masuk area kilang yang ada kat sini. Azab gak rasanya.
rINDUNYA!!! Mesti de yang kata menyut lah dilla ni. Rindu kat my workstation lah. 

4 comments:

  1. workstation macam komposer muzik nyer tempat jer dila, mesti banyak buat lagu nih, heheh...itu ler, pasal papan tanda tu, rasa memang takkan mengutip dah lepas tu, tinggal jela kat situ wat kenangan...

    ReplyDelete
  2. ORGA
    aku kan freelance dejjay makanya workstation pun nak buat ala ala ghitu erk
    kalerpul bior suasana Vogue ghitu Khen

    ReplyDelete
  3. Dod, ko bawak air minuman tak masa bertugas kat meja kau?
    Kalau tumpah cammaana eh?

    ReplyDelete
  4. dep, mestilah ada dep
    kang aku haus capai je terus hehehehe

    ReplyDelete