My Iklan

Saturday, 10 May 2014

MARKET ROAD

Tajuknya ala ala nak gi TRAVEL je kan. Agak agak kat mana erk. Cam nak gi Vietnam pun ada. China town pun iyyer. Tak nah gi pun market road ni. 1st time kiranya duduk makan kat sini. Ala ala KOPITIAM terletak di GM MALL Klang yang ada ramai urang suka gi sini. Macam KENANGA WHOLESALE tu lah. Tapi bagi pendapat dilla Kenanga lagi best aaa. Kedai teratur so tahu kat mana part kita nak cari.  

Last week punya citer ni. Lepas kenduri wedding Dedda kat Kg Batu Laut tu kita urang singgah GM fulak. Jauh tu. Tapi drebbar kata jom kita jalan jalan lah. Lagipun hari Sabtu. Ahad boleh rehat. Sampai GM MALL parking penuh. Pusing punya pusing akhirnya dapat jugak. Dengan Ammar sekali gi. Nasib baik Ammar behave....

Sampai ajer kita urang cari tempat solat. Aras satu tempatnya. Besar jugak dan selesa lah. Cuma waktu tu mungkin ramai pengunjung. Agak crowded sikit la. Lepas solat tu pusing pusing kejap tapi tak dek aper yang nak di beli. Dah penat pusing jom aa singgah Market Road Kopitiam. Ada nampak PAU. Cam sodap je....

Dapat duk bawah lighting...
Guna iphone lighting banyak membantu

Awal awal lagi dilla order PAU ni. Gebuss sedap lah

Then dilla order PORRIDGE.Tadikan dah makan kenduri.. tapi still teringin nak rasa porridge Market Road ni. Sodap....

Dep, air sojuk memang tak dapek nak di pisahkan.Sodap lah aih!

Ni ayer kopi Jemma. Dilla suko cawan ni. Rare...

Jemma jaga badan makan lah roti je. Dah kenyang semua kita pun beransur balik. Sehari berjalan.

Ammar dah pandai BERSELFIE u olls.....

8 comments:

  1. kalau lepak kat kopitiam tk sah kalau tk pekena kopi nye yang sedap tuh...kopi dia pekat semacam jerk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah zura, kopi TU HARUS
      nak feel je hah bila dapat KOPI ni
      mulalah hayal lepas tu hehehee

      Delete
  2. hoi dod, serious aku baca topik aku ingat ko nak gi pasar karat mana2. ko tahu kan pasar karat jual barang2 lama, barang2 orang dah buang, semua longgok2 tepi jalan je gitu...
    bubur dia nampak sedap tapi cam sikit je eh, mangkuk kecik....
    ko minum apa? chincow soya bean campur eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA DEP
      pasar karat. aku suka nama tu tapi tak nah gi pun
      yang aku tau kat Perak LOKEN kan

      ** TU cincaw manyak sedap ooo dep
      rugi ang tak rasa

      Delete
  3. bestmya tempat mkn ni..santai2 petang..harga pun boleh tahan..kalau lah JM ni ada kaki mkn dan kaki jln...boleh hajak lepak2 huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM, mmg best ada kawan kaki makan
      ada je tempat nak gi taw

      Delete
  4. sedapnya poridge tu.... tak sabar nak abis pantang... nak makan semua yang sedap2 huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekda, teringat makan kat KLCC tu kan
      not bad jugak lah rasanya

      Delete