Tuesday, 6 May 2014

ROTI GULA

Semut suka pada gula. Sebab tu lau volleh jangan sepah sepah gula merata atas meja. Semut akan panggil kawan kawan dia.  Berumah gula namanya. tapi itu tak bermakna kita tak boleh menikmati rasa gula. Apa kata kali ni dilla nak share resepi roti gula. Resepi dari HANA RESEPI. Selalu jugak beli yang kat kedai punya. Cicah ngan ayor kopi Cek Nah, pewwwww sodap lah haih!

Sangat praktikal beli benda ni. Beli online jer. Tak payah nak susah buat double boiler atas api. Ni ang letak je atas meja sambil duduk tuang je butter atau coklat cair terus. Nak warm je pun bolih.... sangat praktikal dan harganya sangat murah cuma Rm50 hinggit je + postage sepuluh hinggit. 

Ni gula banyak sangat. Lau nak buat kurangkan gula sikit lah erk. Ni kira 1st trial.....

Bakor dalam Oben sepuluh minit je. Agak nampak perang tu kira dah ok lah tu.

Hah... boleh makan bersama ayor kopi yang pekat pekat tu. Mesti teringat zaman deduhlu.
Nak tahu resepi jangan lupa klik kat atas tu kay.

8 comments:

  1. Elok la kurangkan gula sebab gula kan mahallllll...... ngeeeee
    kiut lak bekas double boiler tuh

    ReplyDelete
  2. comey kan mekda
    memang teruja beli barang online nih

    ReplyDelete
  3. DILLA,
    akk suka tengok gambar2 dalam blog ni
    tertawan dengan bokeh2 ni

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. JM bak kata enam tahun dah tinggal dunia dapor
      bila dah dapat MOOD tu cam ni lah jadinya :-)

      Delete
  5. makan gini selalu nanti gigi rongak la dod

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEP, untuk sarap ok lah kut sesekali bah

      Delete