My Iklan

Sunday, 4 May 2014

FRIENDSHIP

Kawan...
Cer teka lagu siapa ni?
Mesti ingat kan mesti lah suara lunak si RUHIL AMANI tu
Gegor jantung lau dengor lagu si Ruhil ni. Kan apa aku cukup minat tul lagu dia ni
Satu lagi lagu ala ala nasyid tu ' Tangan yang memberi lebey baik dari tangan yang menerima'
Apa kaitannya erk.
Semalam aku ngan sahabat jalan gi Banting. Ada opismate wedding. Sapa lagi lau tak Jemma yang bawak aku gi sana. Mekda cuti panjang, so tak dapat lah Mekda nak bawak aku kali ni. Balik dari kenduri singgah gudang kepek Kak Ros. Best lah gi sini tapi tak sompek nak amik gambor sebab penat sangat. Jauh perjalanan kita urang semalam. Nasib ada dj AAN & Achlien. Lau harap kita urang follow blakang rasa lambat sampeinya.

Happy Family. Ammar dah besar. Dah ngoceh ngoceh. Dah pandai bercerita. 

Panas terik cuaca ketika ni Ammar steady je. 

Sampai umah pengantin awei rupanya. Wah dengan cuaca yang panas ni tersa nak minum ayor je nih. Pengantin kata gi duk bawah cepat mesti semua haus ni. Sian kat pengantin kepanasan. Selamat Pengantin Baru DEDDA. Memang best kenduri kahwin dedda ni menu kondangannya memang best. KG BATU laut kan banyak uwong Jowo. Menu uwong Jowo memang best.

Kaki Ammar dah mula goyang goyang. Panas gamaknya kut.....

Lau kenduri kat kampong cam ni inilah suasana yang kita selalu akan nampak. Ni khemah khas buat orang kampung yang dinamakan 'REWANG'. Kenduri orang Jawe ada BONTROTAN, maknanya bekal yang akan diagih2kan khas untuk perewang dan sedara mara. 
Rindu dengan susana cam ni...

DJ Achlien. Satu keto kita semalam & jauh perjalanan kita erk.

Happy family. Pinjamanakkejaperk mek Jemah.

Ammar time tidor dah nak sampai ni...

Waktu ni pengantin pun sampai. Sempatlah nyinggah pelamin selepas habis makan. Dapat bergambar bersama pengantin dari lensa wedding photography tu kita urangpun terus balik. Bye Dedda.... jumpa kita kat Opis nanti erk.

Meya & Mek Jemma. dilla mana? Ala jangan aa tanya. Dah tentunya dilla yang shoot gambor budak berdua ni...hihihi

10 comments:

  1. Hehehe.... Ammar lg banyak enterprem daripada pengantin

    ReplyDelete
  2. mekda... ammar sangat BEHAVE
    tu pasal bagi dia entemprem manyak sikit dari ibu dielk Hahaha

    ReplyDelete
  3. 'kondangan', 'rewang',' kejobos', 'becek', 'berkat'.. hahahaha.. apa lg yea perkataan yg seangkatan dgn itu.. (*^_^*)

    ReplyDelete
  4. la CHEESE
    kuwe Jowo ke? hahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahahaha.. iso ngomong jowo rak? wahaha...

      Delete
    2. Cheese, aku uwong jowo lah (DEP penin aa tuh)

      Delete
  5. Alaaaa nk tgk dila, asyik gambo org lain jo heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha JM aku agak dah ayat ang
      ala nanti lah kita kan bersua jugek

      Delete
  6. hoi dod, apasal takde gambo makanan dod ni kali?
    ko segan eh ramai orang??

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA dep, pandai pun ko
      aku malu nak bangun nak shoot food yang sodap2 tu
      lagi pun tgh lapor... rugi lak rasa erk

      Delete