My Iklan

Friday, 10 August 2012

JUMAAT TIBA

Dah masuk hari jumaat hari ni erk. Kejap benor rasanya. Jumaat depan dah hari terakhir insyaallah kalau dipanjangkan umur kita akan mengkahiri bulan Ramadhan. Mesti ada yang tak sabor nak balik kampong erk. Banyak ke kuih raye deme buat nih? Dilla main beli jer le. Nak buat macam tak larat. Semalam tengok kat PARAM pun ada ramei yang juei kuih raya. Sedap tak sedap tak tahu ler. Harge boleh tahan jugek maheinyer. Nak murah buat ler sendiri (hehehe) kaN kena sebijik.

Semalam pergi PARAM tetiba nampak ler ikan sepat masak lemak kuning neneh tu. Apa lagi teman pun beli ler. Masa IFTAr tu rasa hati berbunga sbb udah lama benor tak makan ikan sepat ni. Tapi tu lah.....dah rasa rupanya IKAN SEPAT MASIN!!!! Tak tahu beza antara sepat idup dan masin ni. Sebab dah rambang mata kan tak terpikior pun. 
Suke benor ngan daging dengdeng ni. Org jawe yang masak ni. Org jawe banting. Makan ngan nasi panaspanas...leh terbakor lidah yong.
Owh hari ni teman nak boke poce kat luor erk. Idok ler nak singgah PARAM lagi arinih. Sian kakak teman masak sendirik. Hari ni nak buka poce kat PURI lagi. Acik Shida jangan lupa janji kita petang ni.

5 comments:

  1. apa menu last ni dila?salad telur ker?

    sian dengan shidah, belum sempat dia abis mengemas rumah, dah kena paksa pergi puri lagi, hehe...

    ReplyDelete
  2. hahahha Shidah yang bagi ideya gi PURRI....
    kenyang lah makan malam ni
    menu lebeh kurang sama jek yang aku gi ari tuh
    kenyang ngan ayor je

    ReplyDelete
    Replies
    1. shidah ni, tak sedar ker diri tu baru pindah..maybe dia dah abis mengemas kot. apsal tak try Bangi Golf Resort, rege lebih kurang puri jugak kot. Sebab aku and d'geng ada reunion kat situ, tapi last-last minute tukar pergi tempat lain yang murah sikit, uhuks..

      Delete
    2. Orga...
      aku serahkan kat Kak Dila... cari tempatnya murah dan sedap.... ala ala hotel gitu.. sbb nak belanja adik adik... mana blh tpt yg mahal... kopak nanti.. dah la baru pindah

      Delete
  3. shidah punya energy yang kuat. tu pasal dia cuti raya 3 minggu. urang cuti seminggu dia cuti 3 minggu, ORGA. kuat tak kuat tu? hahahhaha. aku ada dengor kat BGR best tapi ntahlah hati asyik nak ke PURI jek. lepas raya ke PURAK pulak lah ORGA Huahahahha

    ReplyDelete