My Iklan

Friday, 31 August 2012

CUCI MATA

Okay sampai disini Kisah Ben Thanh. Esok kita masuk bab tentang Cu Chi Tunnel pulak kay.


Tengok lah baju baju buatan Vietnam ni. Penuh manik manik penuh labuci. Selai baru Rm55 hinggit dek non.

Kat Ben Thanh ni bukan setakat kain baju bajan saje. Malahan segala benda macam lukisan, sulaman dan macam2 lagi pun ada. Tu aku kata tadi lau masuk Ben Thanh silap2 yang rabun tu elok terus penglihatannya. Ikut skill kan tawar dengan harga separuh. Passtu lau tak dapat naik sikitsikit. Aku dah dapat praktikkan pada hari yang kedua setelah hari pertama mood aku agak merundum sebab dah terbeli tshirt yang mahal tu. Rasa sayang enor duit yang dah terbang tu.
Kalau nak cari beg yang cun2 aku rasa SAIGON SQUARE tempatnya. Nanti entry akan datang aku akan citer tentang SQ ni kay.



Hari ini hari Jumaat. Tak gi mana pun. Ada open house kat bangi lama tapi x dapek nak poyi. Kena ceretberet lah seharian. Mungkin ada benda yang aku makan semalam sampai tak ingat apa dia. Subuh tadi mak aih sakitnya lah haih. Tak tidur sampai ke subuh dibuatnya.
Okay lah sebelum aku nak teruskan tentang Cu Chi Tunnel tu apa kata kita cuci mata kat Ben Thanh dulu. Ada a few photo dari camera twins yang x publish lagi ni.
Minah Salleh pun rajin masuk Ben Thanh. Tapi rata rata yang aku tengok pembawa beg tegar dikalangan orang2 Malaysia. Ada sorang minah salleh tu aku tengok pandai tawar menawar. Agakagak tak nak di tinggalnya salesgurl kedai tu dan seperti sediakala salesgurl tu akan panggil balik. Maklum customer kena gak jaga kan. So minah salleh tu gi lah semula kat kedai tu dan dapat harga apa yang dia nak. Pandai dia.....

3 comments:

  1. Kak dila brg kat night market tu sama jer ngan pasar tapi kat night market harga lagi murah kan. Masa saya g tu x g pulak saigon square

    ReplyDelete
  2. Da...ada brg murah ada mahal.kene gak cari sstu2.....jenuh bjalan

    ReplyDelete
  3. dod, cepat dod ceta pasal terowong tu...

    eh, saiz pinggang sampai berapa eh boleh masuk lobang tu? hehehehehe

    ReplyDelete