My Iklan

Monday, 6 August 2012

De' Fungges

Pagi Ahad terlena tidur selepas subuh. Tengok kat tingkap wah terang sudah. Pusing kiri mak aih baju aku banyaknya menggunung. Bukan x basuh erk....tapi banyak yang belum lipat lagi. Mood rajin baru setengah masuk. Hari ni tak plan gi mana pun. Sbb petang ni ramai yang nak berbuka kat umah ni. Harus masuk dapur awai. lagi pun selesa berbuka puasa kat rumah. Dah macam malas nak gi Iftar kat luar ni.

Habis lipat kain aku teringat kat dia ni. Dah lama tak intai kesihatan depa ni. Mak aih!! 18-101 tu macam ada funges. Ayoo....mekar subur betul. Balik dari jepun ari tuh mungkin tak clean elok gamaknya. Nak hantar servis lepas ni tapi tak tahu bila. Hak lain tu ok lagi. jangan semua jadi Funges mahu ranap jiwa raga ku. Wah betul lah. Cik shidah baru called. Harus di hantar segera lau x mengjangkit dekat kamera lak. Ayoo resiko kita simpan lens without dry box ni.


9 comments:

  1. ayooo dep, nak beli baru ke?
    huaaaa nanis lah cam ni dep

    ReplyDelete
  2. tudiaa...macam-macam ada!ang saja nak bagi aku jeles ke apa nih dila?aku pernah jugak dengar pasal funges nih,tapi sendiri belum experienced laee.harap-harap tak jadiklah kat aku...

    ReplyDelete
  3. tu aa ORGA. lau nak beli banyak lens tu terpikir gak. Nak jaga tu adui bukannya senang............sabar je lah kan. Harap2 ang tak jadi macam aku

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat masa sekarang, tak mampu lagi beli lens lain. setakat beli flash or filter tu bolehlah kot. tengah dok menabung untuk angkat 18-200, tapi taktau bila nak penuh, huhu..

      Delete
  4. 18-200 tu ang patut ada ORGA. Sbb ang kan suka Travel. Bawak satu je lens tak berat badan

    ReplyDelete
  5. Kak Dila... jaga2 tau, 70-300 saya tu tak boleh clean 100%.. sbb punca dia masa g beijing tu cuaca sejuk pastu balik tak keringkan betul2... mahal oooo kos nak servis lans and body tu.... nangis woooo. 70-300 saya baru amik tadi

    ReplyDelete
  6. shidah, berduka ketika ini. teringat nak beli Dry Box...mahu terbang tiga ratus jugak ni

    ReplyDelete
  7. Salam Dilla.sebut ttg funges...akk baru tahu yg lens pun boleh kena fungus....mmg kena rajin jaga kan..

    ReplyDelete