My Iklan

Thursday, 30 August 2012

NIGHT MARKET BAN THANH

Dah penat berjalan barang pun banyak gak dapat mata pun mula lah bagi signal. Jom aa balik hotel penat ni...tapi di Might market ben thanh still dengan keriuhan dengan pengunjung yang setia disini. Motor yang lalu lalang kat sini jugak punyalah banyak wei. Dengan bunyi hon lagi memecah kesunyian gegendang telinga aku dikala mata dah rasa ngantuk ngantuk ni.


Harganya lebih kurang Rupiah enam belas ringgit. Tawar menawar dapatlah lima belas ringgit je...tapi banyak pilihan.

Untuk panduan kalau nak beli thirt kat atas tu leh dapat 10 hinggit di Night market ban thanh ni. Kualiti kain soso. Kalau nak lebeh baik lagi dalam lima belas hinggit ja. Kat depan restoran Melayu tu my BIL dapat grab 9 pasang jatuh enam hinggit sehelai.

Ada brani lu mau makan sini? hehehhee.....


Inilah lah suasana malam di pekan Ban Thanh. Serupa berada di Chow Kit road kekdahnya. Orang melayu & orang Vietnam. Syurga dunia untuk shopink2 kat sini gamaknya erk. Untuk 1st day ni kami urang masih bertenaga. Sebelum balik hotel aku round2 dulu. Tambah koleksi gift untuk kengkawan. Teropong dulu ada lagi tak saki baki duit dong aku ni. Habis karang nanis esok ada agenda lagi nak gi tengok Terowong Cu chi. Tu lat nak naik sampan kat Delta Mekong. Wah dua hari lagi ni...duit macam dah surut ja. Kat sini peniaga suka tariktarik tangan. Kakak mari lah tengok marilah beli kain ni. Pandai sungguh berbahasa Melayu. Ini adalah dialog business erk.

5 comments:

  1. RM6 jer sehelai?kalau aku, betul-betul borong sakan...betul lah orang cakap, kalau pergi vietnam, bawak bag kosong jer, balik nantu baru berisi...

    ReplyDelete
  2. ye betul ORGA, abang ipar mmg kaki bargain. dapat lak tu 9 ketul utk 6 ringgit selai. Material kain pun not so bad. setaat pakai cuaca panas kat malaysia masih boleh lagi. Mmg betul gi sana tak yah bawak baju banyak. beli je murah

    ReplyDelete
  3. Tak sabaq nak baca citer masuk dlm lubang kat cu chi tunnel tu...ada kot main tembak2 guna Mk 16 hehe

    ReplyDelete
  4. Wah ni yg teringin jugak nak ke sana. Nnti tulis details boleh buat rujukan akan dtg. :D

    *uwaa.. Masuk kali ke 4 salah tulis word verification ni.. Harap2 boleh ubah kat setting komen. Tq!

    ReplyDelete
  5. brg kat night market tu sama jer ngan pasar benthan tapi harga dia lagi murah

    ReplyDelete