My Iklan

Saturday, 11 May 2013

HAPPY A GREAT WEEKEND!

Awal pagi ni aku bangun you! Selalu tu awal jugak tapi kali ni awal lebeh sikit sebabnya nak lipat kain yang menimbun cam gunung. Mekda, semalam aku kuor ngan Uyie. Pepagi sabtu Uyie call ajak teman gi Bukit Bintang antor lappy tapi malangnya kedai tu tutup pulak. Terus jumpa Winnie PERTAMA antor Uyie nya camera shutter count sudah toing. Tu yang terus gi SOgo mamam kat Nandos. Ramainya umat sebab SOGO ada sale. Bebaju budak murah giller. Tak beli pun untuk Aca sebab baru beli arituh khen. Tu citer semalam. Pagi ni sarap kat Syarifah Bangi je. pekena RC cukup sudah. Ada lak customer datang sarap sekali ngan aku tefi tu. Makcik ni nampak gaya macam cerewet. Order roticanai bila waiter antor tak potong  disuruhnya orang tu cut molek molek. Oklah lagi passtu bising pulak ayer dia nyer tak sampai sampai. Mungkin waiter lupa nak take order kut yang dia punya. Awatnya leh lupa waiter ni pun. Bila waiter tu tanya molek molek ayer apa yang dia order tadi dia kata 'Tak payahlah.... lain kali amik order betul betul!' . alahai mekcik ni give and take aaa. Mana de yang perfect dalam hidup ni perlunya ada tolak ansor. Kang ang tercekek baru tau. Benda simple simple ghitu takkkanlah tak leh pikir. Lainlah kalau waiter tu tengking tengking ke memang aa nak kena cekek. Aku nak makan pun rasa tak selesa. Elok elok tempat ni cool je makan relax jadi serba tak kena. Moral of the story....sentiasa bersikap positif sekiranya benda yang meremehkan itu menjadi bebanan yang berat. Cool mekcik Hookay!


Kawan FB ku kata fuyyo ada sticker tu! Hahahaa
Balik ngeteh singgah Pasar Tani fulak. Nak cari kopi tapi sipenjual tu tak nampak nampak sudah. Kopi tu sangat sedap. Tak banyak serdak....terasa rasa macam kopi cap Kipas Udang ngan Kopi cek Nah. Tunggu minggu depan lah fulak ni.


Hampa ngan tak dapat kopi lalu aku pun balik je lah. Hampa tapi tak duka erk. Sebab fikir tak dok rezeki lah tu. Jodoh tiada ngan kopi. Kena lah tunggu nextweek fulak. Have a great Sunday kengkawan.

6 comments:

  1. Dh lama x mkn roti canai hee
    Bestnya ujung mggu kuar jln2 JM ni malas lepas je kat umah cam ular sawo :-)

    ReplyDelete
  2. JM, dah lama tak makan RC bikin ngences funya khen hehehe

    ReplyDelete
  3. hari yang penuh aktiviti...
    takde rezeki yang ini ... ade rezeki yang itu kan awak...
    selamat pagi isnin... senyum selalu..

    ReplyDelete
  4. tq CPL
    aku dah senyum sok mo ni hah hehehhee

    ReplyDelete