My Iklan

Wednesday, 6 March 2013

HIJAU KU PANDANG KE LANGIT

Ada petua mengatakan pada si RABUN ni lau nak cepat elok mata tu jadi normal rajin rajin lah pandang benda hijau. Boleh meransang mata kembali ceria dan sempurna. Tapi tu aaa pagi pagi celik nak pandang benda benda hijau cam ni hanya pokok daun pisang je lah yang ada kat belakang rumah ai. Lama mana tahannya nak pandang ek.

Cuba teka kat mana? Ni bukanlah kat belakang rumah ai erk. Tapi kali ni ai puas sangat sebab dapat tatap warna warna hijau. Dongak atas surelah warna biru. Kiri kanan hijau saja. Berapa jam duk kat sini memang terasa puasnya. TQ SR kerana sudi menemani ai sampai sini. Lau sorangs....mmg tak aaaa. Bukan apa area ni sangat lah luasnya. Sangat sunyi. Nasib ada pekerja makcik tu yang tengah cabut rumput sudi bercerita port mana yang menarik. Lau ada motor leh sampai atas bukit. Nak berjalan aduhai memang lah jauh. Boleh capek kaki ghini.

Leh tumfang lori lau tak daya nak panjat Hill atas tu....



14 comments:

  1. Aku ingat nak beli kamera baru ah dod.
    Pt and shoot tapi long zoom nye.
    Giler canon latest 50x optical.
    Konfem goyang giler dod kena letak atas batu atau mana support.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dep...belilah NIKON dep
      boleh geng ngan aku...hehehhee
      HAnd held goyang tak canon tu dep

      Delete
    2. Nikon eh?
      Tu ah tak pernah pakai produk nikon.

      Mesti goyang nye dod, tu ah pasal ada image stabiliser semua dalam kamera.
      Tapi benda2 gini untuk siang hari cuaca terang je, tempat malap, gelap, malam, kirim salam la.

      Delete
  2. Kena bawa basikal datang sini... tak kesampaian nak pi tempat pokok bulat-bulat tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. SR,
      nanti nak bawak motor lah erk
      leh sampai atas

      Delete
  3. hehehe...kita tau... presint 11 putrajaya... tapi tak sampai2 lg ke sini...
    asek ke tepi tasek jaa.. kejo cik suria pagi...
    nnti kite cube ke sini...
    sehari lepas tak round satu taman..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu hari mmg habis lah CPL
      tapi fenat aaa meround naik BUKIT tu
      memang CAPEK.....

      Delete
  4. ERmm..kat mana ni eh..Taman BOTANI ek...ke bukan..

    ReplyDelete
  5. lawa la pic dalam blog ni

    saya suka

    ReplyDelete
  6. TQ TP
    ur blog too
    we just sharing :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq tapi saya newbie lg. Yup just sharing kn kat sini(dlm blog)

      Delete