My Iklan

Sunday, 24 June 2012

TOKYO DISNEYLAND


Elephant bathing pool

Nanti dilla akan citer tentang jungle cruise SAFARI. Syok naik SAFARI BOAT tu. Gajah menyemburnyembur...nasib tak kena baju basah. Lawak pada pemandu boat tu yang berbahasa jepun. Gelakgelak macam aku paham tapi ketawa tu sebab cara dia cakap tu lawak sungguh. Memang kelakor siap aksiaksi yang mencuit hati...hahahaha!

Splash Mountain....

mata x penat kalau dapat tengok cam ni. Harga kebanyakkanya 150Y sajek.

Perjalanan yang mencabar jugak lah kiranya. Berjalan non stop, isi lah minyak dulu tambah energy yg dah kurang ni. Satu yg bagus negara Nipon ni apabila kita makan semua sampah yang ada kita kena buang sendiri erk. No main letakletak atas meja. Sekaligus kita menolong crew's menjaga kebersihan. Kat Malaysia kita main tinggal je kan...

Hahaha! Nak gelak sbb aku tak tahu ni rumah hantu. Dia urg gi sini aku pun terpaksalah follow. Bayangkan ler aku naik buggy Omnimover sorangsorang, dah lah gelap siut tul lah! Buggy ni kejapkejap berhenti pulak tu! Ayooo akut akut!!! Sudahnya aku tutup muka aku ngan kain tudung (wahahaha) aku x tahu apa cerita dalam tu. Dalam hati cepat lah habissssssssss......& aku x tahu camana rupa Phantom Manor tu.

Ada berani? OHHH Tidakkk!!!

Cuaca sangat lah panas erk. Sikitsikit nak minum ayer je...

Wah Woody dikerumun peminat! X menang tangan Woody waktu ni...

Berada di disneyland memang menyeronokkan. Seronok tak terkata sebab berpeluang melihat PARADE yang sangat menariknya. Bermula pada pukul 2 petang dan 4 petang Parade yang berbeza-beza. Dulu pernah berada di disneyland HongKong. Antara keduanya memang ada beza. Nanti kita cerita kendian erk..Jom kita tengok photo!

Jika berada di DISney pastinya watak MICkey menjadi Pujaan.

Shummel tak? Dengan 50 mm boleh dapat bokeh cam ni. Disepanjang berada disni flash tak guna pun. ringan sikit beg saya hehehe.

Berada di Disneyland tokyo merupakan agenda terakhir perjalanan ku hari ke 6. Satu hari kita semua akan berada di disneyland sehingga jam 7 malam (waktu Malaysia jam 6 petang). Weekday rakyat Jepun tak ramai berada di sini ketika ini berbanding ketika berada di Universal studios mak aih jenuh nak beratur. Penat lenguh berbagaibagai dah dirasa sebelum masuk pintu USS hari tuh.

5 comments:

  1. Kak Dila setting kamera A ke M ke S ke... cantik gambar

    ReplyDelete
  2. Da, utk PARADE aku setting A. hak lain tu M.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. otai photographer,mana main mode lain, mesti M je kan, hehe..aku setuju ngn ko dila, lepas makan kena buang sampah sendiri. kat M'sia, payah sikit lah. maklumlah..kita merdeka lambat,huhu...

      Delete
  3. hahah ORGA, A tu sebab aku maleh nak mikior. Karang moment terlepeh.... M pulak lau setuation tu leh pikior relax cool aku guna tang tu .....

    ** Bersih segalanya erk ORGA. Aku suka cara pekerka Disneyland menyapu. Ada gaya cepat2 ghitew

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum W.B.T. hai boleh saya tahu kamu beli tiket disneyland tuh online or just walk in purchase beli kat booth or acaner? thanx for sharing eh.. =D

    ReplyDelete