My Iklan

Tuesday, 19 June 2012

YASAKA SHRINE


Kaunter yang unik.


ORGA dah x sabar nak tunggu entry GEISHA GION tu (hahaha). Aku dapat geisha muda lai, orga! Siap bagi peace lagi respons yang sangat baik.


Inilah dia Yasaka Shrine yang termasuk dalam agenda tourist kali ni. Orang dok sebok pergi temple kami sebok cari tempat solat. Nasib baik ada garden kat situ. Orang pun tak ramai bertentangan dengan pokok-pokok sakura. Namun nan ado sakuranya kerana bukan musimnya. Sian den kan.....
Nak tahu lebih lanjut tentang Yasaka Shrine boleh google sini tentang info temple ni.

2 comments:

  1. Oh..tempat ni nama Yasaka Shrine ker?huhu...tatau pulak.ada singgah kejap malam kedua kat Kyoto tu sementara nak pergi cari makan.Bertentangan dengan Yasaka Shrine ni dah Gion area,of coz la aku ternanti-nanti post hang pasal Geisha ni,ahaha..

    ReplyDelete
  2. yer ORGA, ni lah Yasaka Shrine. Ada park kat situh ada banyak pigeon. Bdk2 muda yang baru kahwin ada pakai baju kimono laki bini. Gion tu tak jauh dari sini. Kita urang gi Gion dulu baru singgah Yasaka ni. Memang agak memenatkan sebab asyik jalan jaaa passtu haus. Ayer lagi.....duit habis beli botol air ja no

    ReplyDelete