My Iklan

Tuesday, 19 June 2012

GION

5 star toilet! Wajib singgah sebelum meneruskan perjalanan....


Nak abadikan kenangan disini. Entah bila dapat pergi lagi agaknya. Insyallah kalau ada rezeki kita gi jelajah tempat lain pulak. Jauh perjalanan luas pandangan, kan. Lepas ni dilla nak cerita pasal makan makan pulak. Duk jepun dah masuk hari ni mesti ada yang tanya, makan apa. Hahaha nak tahu mana yang tak mampu nak telan tu dilla makan magee & cereal je.


Kussemangat! Ni ondeway nak balik dari Gion melalui park ke YASAKA SHRINE ku jumpa menatang ni. Ini gagak hitam yang sangat besar. Suara garau, takut aku.



Untuk sampai ke Gion ni dari Yasaka shirine ni kenalah berjalan lebih kurang 15 minit. Kita akan menyusuri park dan lorong yang penuh dengan daun kehijauan. Bayangkan kalau bunga sakura wujud ketika ini? alangkah bahagianya kan tapi teman datang salah musim....

Hi Orgasan......saya bukan 'geisha' erk

Oh yang ni maybe senior!

Bagi my sister interframe dulu erk. Bukan senang nak duduk sini buat seketika. Kenangan ni sampai bila bila (ahak)

Waktu ni aku terasa amatlah sakit perotku. Nak cari port memang nampak tak ada pun. Kendian terpikir gak Orga kata time waktu ghini mesti akan nampak geisha. Rugi pulak kalau tak tunggu sekejap. Aku jalan lagi ke depan sambil intaiintai kut dapat jumpa.


Gion District is the best known geisha quarter in Japan.
It is located in Kyoto, between the Kamo River to the west and the Higashiyama to the east.
The Gion District is where a Japanese man with the pocket for it find wine and women, and of late, karaoke.


4 comments:

  1. salam dila,maaf yer...rasa-rasanya,gambar kat atas tu bukan geisha. kalau geisha,diorang akan pakai makeup tebal (kale putih) and ikut jenis kimono. boleh refer link ni: http://en.wikipedia.org/wiki/Geisha or http://skampung.blogspot.com/2012/05/japan-kyoto-part-2.html (tengok 8 gambar yang last tu)
    ada perbezaan tak?yang pakai kimono memang bersepah-sepah dekat gion area tu,tapi nak cari maiko/geisha ni,memang susah.tu pasal aku t'paksa jadi paparazi,huhu~

    ReplyDelete
  2. OH really, orga ni bukan geisha erk.. Wahahaha yer tak yer PIPI tak berbedak lupa lak aku erk....aku kalah dalam pertarungan ini Huahahahhaa

    ReplyDelete
  3. ala..ke situ pulak, takde sape-sape menang pun,haha..yang penting enjoy!tapi tula,kita salah tarikh kot, tak dapat tengok sakura, hmm~..

    ReplyDelete
  4. aku bayangkan urang yang pakai kimono kat sini geisha district ni geisha rupannya bukan erk...sbb aku tak baca info lah ni

    ReplyDelete