My Iklan

Monday, 18 June 2012

SHINKANSEN BULLET TRAIN


Dah habis menjamu mata bas kami nak menunggu kat luar tu. Destinasi selepas ni tentunya Kiyomizudera, Yasaka Shrine & Gion di Kyoto. Musim panas disini banyak tak ada angin. Bila tak ada angin rasa haus. Nak minum jer korjernya. Cari water cooler tak jumpa pulak.




Sampai je kat Kyoto Station ni dilla terus serbu 'Ice Bakery' ni. Bukan boleh makan pun belum tentu halalnya. As usual dilla suka pada photo food display macam ni. Tuan KEDAI tak marah pun. Itu yang seronok jalan-jalan kat Japan ni rupanya.


Ryokona kyoryoku. Domo


Terlalu laju. Dari Osaka station ke Kyoto hanya memakan masa selama 15 minit sahaja.



My ticket....


Ekceli sebelum sampai ke Kiyomizu ni pepagi lagi kita orang dah sampai ke Shinkansen Bullet train. Nak rasa naik Bullet Train Jepun yang terlaju di dunia. Camanalah rasanya erk. Check out dari Ramada Hotel kami semua terus naik bas. Ms Chong selaku tour guide kami mengingatkan agar kami semua 'checking passport sekali lagi'. Mana tahu takut ada yang tertinggal. Perjalanan di teruskan sehingga sampai ke Osaka Station. Barang-barang kami dibiarkan berada didalam bas dan bas meneruskan perjalanan ke Kyoto untuk destinasi yang seterusnya.


3 comments:

  1. amboi,dapat naik shinkansen lagi, bestnyer...nozomi ker?aku tertunggu-tunggu gambar geisha/maiko hang nak upload nanti..

    ReplyDelete
  2. ORGA, aku x dapat nak naik ketapi macam ang punya tu. Round sungai bamboo bagai2. almaklum aku follow Tour tu depa bwk pi tempat yang harus kena pi. Lau nak ikutkan semua best tapi depa kena skip. kang time tak cukup (hahhaha) ada dua wheels rupanya baru aku taw. masa malam tu aku duk kat castle hotel dekat nya eye on taw...Geisha MUDA lagi aku dapat! (kehkeh)

    ReplyDelete
  3. Masing-masing ada aktiviti sendiri samada pergi sendiri or pakai tour guard,yang penting enjoy and happy jer kat sana kan. Macam aku, lebih suka pergi sendiri, suka-suka hati jer nak pergi mana-mana pun,ahaha...Geisha Muda?Macam mana boleh jumpa??macam aku ritu,terpaksa jadi paparazi,terkejar-kejar sana sini..

    ReplyDelete