My Iklan

Wednesday, 27 February 2013

MIKIRIN

Tajuk macam lagu jawa ja khen tak pun macam tittle lagu Indonesia ye tak. Mikirin apa...seperti kedengaran macam bibik bibik yang cakap ja. Tengah mikirin tentang Bukit Cerakah Shah Alam ni. Info update terkini masih lagi di tahun 2012. Yang terkini macam tak diupdate je. Berita terkini seekor tapir yang mati di Bukit Cerakah. Teringin nak gi sini lah. Dulunya Bukit Cerakah ni cukuplah fofular. Ada sawah padi kat belakang tu dan ada pondok untuk bird watching. Lau ada tele memang syook  aaa nak mengendap ngendap.

Ni koleksi foto lama ketika dilla dan rakan rakan opis pi melawat Bukit Cerakah suatu ketika dulu. Saat ni aku baru je belajor belajor nak pegang kamera DLSR ni. Moga jadi kenangan....

7 comments:

  1. dr singa baru aje gi lawat hari tu...katanya dah habis season musim sejuk...nak tunggu musim bunga...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dr singa dah gi erk? best ke....cam nak gi je lah

      Delete
    2. saya pun ada baca kat blog Dr Singa minggu lepas

      Delete
  2. Peeewet Jemma masih muda waktu ni

    saya pernah sampai sekali kat sini masa tahun pertama jadi warga KL... one upon a time... la ni tak pernah pergi lagi dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. SR ni photo a few years ago
      hehehe Jemma masih muda dikala itew
      Masa ni kan teruk jugak keadaan BC ni
      waterfall tu kotoq gillak
      sarang burung pun tak rupa apa
      tapi tu lar tak sampai lagi tahun ni. Ada kandang RUSA tapi rusanya tak namfak pun. Ada Taman ROS bunga2 kering layu. So harap2 BC kembali bersinar lepas ni.

      Delete
  3. tak pernah sampai lagi sini...now keadaan macam mana dila, ok lagi ke dah naik semak samun? cantiklah tu even baru pegang camera, aku punya buruk giler masa mula-mula pakai dslr dulu, huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ORGA
      kat kat Malaysia ni lau di riki2 mmg banyak tempat2 ghini rupa utan manja ni
      tapi kebanykkannya tak di jaga, sayang kan
      Ni urang baru pegang kamera...tengah naik syook oooo ORGA
      hehehhee

      Delete